Najzaslužniji za uspjeh
5

Phelps: Hvala mom treneru Bobu što sam najbolji ikada

Totalsport
Michael Phelps (Foto: Arhiv/AFP)
Michael Phelps (Foto: Arhiv/AFP)
Genijalni američki plivač Michael Phelps spada među legende sporta i ko zna kada će ga i hoće li ga iko stići. Kako je sam ranije rekao, u subotu je završio olimpijsku karijeru.

"Rekao sam sebi da će mi London biti moje posljednje Igre i ostajem pri tome. Neću ići u Rio de Janeiro, jednostavno, tako sam odlučio. Imat ću 31 godinu i to je puno. Ne želim time obezvrijediti ljude s 30 godina, ali tako sam sebi rekao i to je to", rekao je Phelps.

U subotu je Phelps osvojio 22. medalju s olimpijskih igara i to čak osamnaestu zlatnu. Osvojena je u štafeti 4x100 mješovito, a upravo je Phelps bio ključni čovjek u američkoj štafeti.

Nakon što su Matthew Grevers i Brendan Hansen odradili leđnu i prsnu dionicu, štafeta SAD-a je bila na drugom mjestu iza Japana, ali onda je Phelps leptirovim stilom doveo svoju reprezentaciju u vodstvo, a Nathan Adrian je slobodnim stilom zaključio priču.

"Volim te", rekao je Bob Bowman, čovjek koji Phelpsa trenira otkada je bio mali dječak. "Uspjeli smo", uzvratio mu je Phelps, a Bowman je dodao: "Jesmo, hvala ti".

"Moram zahvaliti svima koji su mi pomogli, ali je Bob ispred svih. On me napravio najboljim na svijetu. I najboljim ikada. Ponosan sam na sve što smo napravili kroz sve ove godine. Bilo je naporno i slatko, zapravo je bilo veličanstveno", zaključio je 27-godišnji plivač.