sport
0

OKBiH za prošlu godinu od Ministarstva dobio nula KM

FENA
Said Fazlagić (Foto: Klix.ba)
Said Fazlagić (Foto: Klix.ba)
Generalni sekretar Olimpijskog komiteta Bosne i Hercegovine Said Fazlagić danas je na pres-konferenciji, na kojoj je predstavljen bh. tim za nastup na Evropskom zimskom olimpijskom festivalu mladih EYOFW u Montafonu, izrazio razočarenje odnosom Ministarstva civilnih poslove BiH koje finansijski nije podržalo nastup mladih sportista na ovom takmičenju.

"Tužno je što je 7. januara donesena odluka o raspodjeli sredstava Ministarstva civilnih poslova BiH po kojoj i ovaj put, i pored toga što smo uredno aplicirali, nismo dobili nijednu marku. Naš budžet je u zadnje četiri godine s dva miliona i 280 hiljada KM sada spao na 560.000 KM. Samo radi uporedbe, u Hrvatskoj i Srbiji taj budžet je između 30 i 40 miliona eura, a mi smo za prošlu godinu dobili 'nulu'", kazao je Fazlagić.

Navodi da su OKBiH prošle godine podržali Federalno ministarstvo kulture i sporta, Federalno ministarstvo okoliša i turizma, a da ništa nije dobiveno od Ministarstva porodice, omladine i sporta Republike Srpske, iako je naš tim sastavljen od sportista iz cijele BiH.

Fazlagić apeluje na sve političke stranke i sve one koje će birati novog ministra civilnih poslova da na ovu dužnost imenuju osobu "koja će se istinski boriti za sport".