{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


OKBiH za prošlu godinu od Ministarstva dobio nula KM

F
20.1.2015. u 16:04
0
8
OKBiH za prošlu godinu od Ministarstva dobio nula KM
0
OKBiH za prošlu godinu od Ministarstva dobio nula KM
Said Fazlagić (Foto: Klix.ba)
Generalni sekretar Olimpijskog komiteta Bosne i Hercegovine Said Fazlagić danas je na pres-konferenciji, na kojoj je predstavljen bh. tim za nastup na Evropskom zimskom olimpijskom festivalu mladih EYOFW u Montafonu, izrazio razočarenje odnosom Ministarstva civilnih poslove BiH koje finansijski nije podržalo nastup mladih sportista na ovom takmičenju.
"Tužno je što je 7. januara donesena odluka o raspodjeli sredstava Ministarstva civilnih poslova BiH po kojoj i ovaj put, i pored toga što smo uredno aplicirali, nismo dobili nijednu marku. Naš budžet je u zadnje četiri godine s dva miliona i 280 hiljada KM sada spao na 560.000 KM. Samo radi uporedbe, u Hrvatskoj i Srbiji taj budžet je između 30 i 40 miliona eura, a mi smo za prošlu godinu dobili 'nulu'", kazao je Fazlagić.

Navodi da su OKBiH prošle godine podržali Federalno ministarstvo kulture i sporta, Federalno ministarstvo okoliša i turizma, a da ništa nije dobiveno od Ministarstva porodice, omladine i sporta Republike Srpske, iako je naš tim sastavljen od sportista iz cijele BiH.

Fazlagić apeluje na sve političke stranke i sve one koje će birati novog ministra civilnih poslova da na ovu dužnost imenuju osobu "koja će se istinski boriti za sport".

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Da li ste zadovoljni igrama nogometne reprezentacije BiH?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: