|

Ovo je tim koji će predstavljati BiH na EYOF-u u Montafonu

Ovo je tim koji će predstavljati BiH na EYOF-u u Montafonu
104
Klix.ba
20.1.2015. u 15:04
2
komentara
104

dijeljenja
1/12 Foto: Nedim Grabovica/Klix.ba
2/12 Foto: Nedim Grabovica/Klix.ba
3/12 Foto: Nedim Grabovica/Klix.ba
4/12 Foto: Nedim Grabovica/Klix.ba
5/12 Foto: Nedim Grabovica/Klix.ba
6/12 Foto: Nedim Grabovica/Klix.ba
7/12 Foto: Nedim Grabovica/Klix.ba
8/12 Foto: Nedim Grabovica/Klix.ba
9/12 Foto: Nedim Grabovica/Klix.ba
10/12 Foto: Nedim Grabovica/Klix.ba
11/12 Foto: Nedim Grabovica/Klix.ba
12/12 Foto: Nedim Grabovica/Klix.ba
Na današnjoj press konferenciji održanoj u Olimpijskom komitetu BiH zvanično je predstavljen BH tima za Zimski evropski olimpijski festival mladih (EYOF) Montafon 2015.
Prisutnim medijima su se obratili šef misije i generalni sekretar OK BiH mr.sci.Said Fazlagić, te sportisti: Stefan Anić – ski trčanje, Teodora Đukić – biatlon ski trčanje, Emir Lokmić – alpsko skijanje, Šejla Merdanović – alpsko skijanje, Sara Mumović – biatlon ski trčanje, Boris Škripina – biatlon, (Alma Šehić– umjetničko klizanje nije pristvovala press konferenciji zbog takmičenja).
Press konefenciji su pristvovali i treneri naših mladih sportista Zoran Škipina – ski trčanje, Nedžad Mirojević – alpsko skijanje, Bojan Minić – biatlon i Elmir Šehić – umjetničko klizanje.

Ovo je 12. po redu Zimski evropski olimpijski festival mladih, koji će se održati u Vorarlbergu (Montafon) - pokrajini između Austrije i Lihtenštajna u periodu od
25. do 31. januara 2015. Na njemu će učestvovati više od 1.000 sportista (1.700 sportista i trenera) iz 40 evropskih zemalja.

Takmičenja će se održati u osam sportova koji se nalaze i na programu ZOI : biatlon, hokej na ledu, umjetničko klizanje, ski trčanje, nordijska kombinacija, alpsko skijanje, ski skokovi i snowboarding.

Takmičenja u alpskom skijanju i kros kantriju će biti organizovana u Lihtenštajnu, a sva ostala takmičenja kao i ceremonije otvaranja i zatvaranja u Austriji.

Nakon press konferencije mladi sportisti su imali sastanak sa predstavnicima Antidoping agencije BiH.
Prijavi grešku


Komentari (2)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...