{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Obilježavanje 6. aprila biciklističkom utrkom

S
4.4.2011. u 16:09
0
1
Obilježavanje 6. aprila biciklističkom utrkom
0
Obilježavanje 6. aprila biciklističkom utrkom
U okviru obilježavanja 6. aprila, Dana grada Sarajeva, Udruženje brdskih biciklista (MTBa), u saradnji sa upravom Grada, organizuje sportsko-turističku manifestaciju "Enjoy Sarajevo".
Gosti iz biciklističkih medija Slovenije, Hrvatske i Srbije te brojni ljubitelji brdskog biciklizma iz Bosne i Hercegovine posjetit će Trebević, omiljeno izletište Sarajlija, vozeći od Vilsonovog šetališta, preko Vraca do samog vrha. Posebna atrakcija za sve bit će spust šumskom, planinarskom stazom od vrha Trebevića do Dobrih voda i potom kraj bob staze strmim uličicama Sarajeva do Latinske ćuprije.

Manifestacija će se održati u subotu, 9. aprila 2011. godine sa početkom u 10 sati. Na startu u Vilsonovom šetalištu će se prisutnima obratiti predstavnik Gradskog vijeća Grada Sarajeva. Vožnja je otvorenog tipa i pozivaju se svi brdski biciklisti, rekreativci, ljubitelji prirode i zdravog načina života da uzmu učešće.

S obzirom na moguću različitu kondicionu pripremljenost učesnika formirat će se dvije grupe: naprednija koja će voziti do samog vrha Trebevića i sporija koja će voziti kraću i lakšu dionicu do Dobrih voda i Vidikovca, a biciklisti će sami odlučiti gdje će voziti.

Iako će svaki učesnik dobiti prospekt s mapom puta cijelu kolonu će obezbjeđivati policija, pratiti služba hitne pomoći, aktivisti Udruženja brdskih biciklista a obezbijeđena je i pratnja terenskog vozila i servisera. Drugi dan vikenda planirana je biciklistička posjeta parku prirode Skakavac.

"Enjoy Sarajevo" ima za cilj afirmaciju prirodnih ljepota i turističkih potencijala Sarajeva i okolnih planina, te povratak Trebeviću kao omiljenom izletištu Sarajlija. Jedan od najboljih načina da se on doživi je posjeta biciklom. Gradsko vijeće Grada Sarajeva je dajući podršku ovoj manifestaciji još jednom pokazalo kako je briga za mlade i zdrave građane na prvom mjestu, a Sarajevo da ima potencijala za razvoj i ovog vida turizma, navode iz Udruženja MTBa.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Ko će osvojiti Evropsko prvenstvo u rukometu
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: