{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Uživajte na Trebeviću, omiljenom sarajevskom izletištu

S
9.4.2011. u 07:00
0
1
Uživajte na Trebeviću, omiljenom sarajevskom izletištu
0
Uživajte na Trebeviću, omiljenom sarajevskom izletištu
U okviru obilježavanja Dana grada Sarajeva, Udruženje brdskih biciklista (MTBa) u saradnji sa upravom grada organizuje sportsko-turističku manifestaciju "Enjoy Sarajevo". Gosti iz biciklističkih medija Slovenije, Hrvatske i Srbije te brojni ljubitelji brdskog biciklizma iz Bosne i Hercegovine posjetit će Trebević, omiljeno izletište Sarajlija, vozeći od Vilsonovog šetališta, preko Vraca do samog vrha.
Posebna atrakcija za sve bit će spust šumskom, planinarskom stazom od vrha Trebevića do Dobrih voda i potom kraj bob staze strmim uličicama Sarajeva do Latinske ćuprije.

Manifestacija će se održati u subotu, 9. aprila 2011. godine, sa početkom u 10 sati (biciklisti su pozvani da dođu ranije na okupljanje koje je zakazano za 9:30 sati). Na startu u Vilsonovom šetalištu će se prisutnima obratiti zamjenik gradonačelnika, Miroslav Živanović. Vožnja je otvorenog tipa i pozvani su svi brdski biciklisti, rekreativci, ljubitelji prirode i zdravog načina života da uzmu učešće. Jedino je bitno da imaju zaštitne biciklističke kacige.

S obzirom na moguću različitu kondicionu pripremljenost učesnika formirat će se dvije grupe: naprednija koja će voziti do samog vrha Trebevića i sporija koja će voziti kraću i lakšu dionicu do Dobrih voda i Vidikovca, a biciklisti će sami odlučiti gdje će voziti. Iako će svaki učesnik dobiti prospekt s mapom puta cijelu kolonu će obezbjeđivati policija, pratiti služba hitne pomoći, aktivisti Udruženja brdskih biciklista, a obezbijeđena je i pratnja terenskog vozila i servisera. Drugi dan vikenda planirana je biciklistička posjeta parku prirode Skakavac.

"Enjoy Sarajeva" ima za cilj afirmaciju prirodnih ljepota i turističkih potencijala Sarajeva i okolnih planina, te povratak Trebeviću kao omiljenom izletištu Sarajlija. Jedan od najboljih načina da se on doživi je posjeta biciklom. Gradsko vijeće Grada Sarajeva je dajući podršku ovoj manifestaciji još jednom pokazalo kako je briga za mlade i zdrave građane na prvom mjestu, a Sarajevo da ima potencijala za razvoj i ovog vida turizma.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Jeste li zadovoljni izborom selektora nogometne reprezentacije BiH?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: