Četvrtfinale Kupa BiH, prvi susret
1

Zvijezda savladala Zrinjski rezultatom 3:2

Piše: Dalibor Bošnjak
Foto: Arhiv
Foto: Arhiv
U utorak je u Gradačcu odigran prvi susret četvrtfinala Kupa BiH između Zvijezde i Zrinjskog. Domaći su slavili rezultatom 3:2.

Prve minute utakmice između Zvijezde i Zrinjskog su protekle u ispitivanju snaga. Do 20. minute utakmice domaći su propustili dvije idealne prilike za gol. Pandža i Vehabović nisu bili precizni. Kazna je uslijedila u 24. minuti, kada je mrežu golmana Mirkovića pogodio Marjanović.

No, taj pogodak nije šokirao domaće pa su još odlučnije krenuli ka golu Zrinjskog. Nakon nekoliko propuštenih prilika, lopta se ipak našla u mreži Zrinjskog. Rezultat je na 1:1 iz jedanaesterca izjednačio Savić. Potpuni preokret je zabilježen u 44. minuti, kada je nakon asistencije Mašića pogodio Vehabović. To je ujedno bio rezultat prvog poluvremena.

U nastavku su domaći nastavili boljom igrom u odnosu na goste, a s ciljem da već u prvom susretu steknu znatnu prednost. Trud se isplatio u 55. minuti kada je nakon centaršuta Halilovića pogodio Pandža. Samo tri minuta kasnije su Pandža i Halilović bili u prilici da matiraju Hadžića, ali nisu bili precizni.

Uprkos solidnoj prednosti igrači Zvijezde nisu posustajali pa se igralo uglavnom pred Hadžićevim golom.

Baš kao što se to dogodilo u prvom poluvremenu, Zrinjski je ponovo kaznio promašaje Zvijezde, pa je Mirkovića u 68. minuti savladao Radeljić.

Nakon primljenog gola, Zvijezda je ponovo krenula naprijed i bila bolja ekipa na terenu, a desetak minuta prije kraja susreta odvažio se i Zrinjski. Plemići su preko Džafića imali stopostotnu priliku, ali gola nije bilo.

U 85. minuti je u odličnoj prilici bio Ristanić, koji se nije snašao. Ostalo je 3:2 za Zvijezdu. U Mostaru se tako očekuje također dobra utakmica sa mnogo borbe za ulazak u polufinale Kupa BiH.