Nogomet
0

Zvijezda pobijedila Široki Brijeg, Zrinjski remizirao protiv Viteza

Piše: N. J.
Foto: Arhiv/Klix.ba (Foto: E. M./Klix.ba)
Vitez - Zrinjski (Foto: Klix.ba)
Odigrane su prve četiri utakmice 5. kola nogometne Premijer lige BiH. Zabilježena su tri remija i jedna pobjeda domaćina.

Novajlija u ligi, Vitez, došao je do boda na domaćem terenu, u Kamberovića polju u Zenici, protiv ekipe Zrinjskog u posljednjim trenucima meča. Mostarci su poveli u 10. minuti preko Simeunovića, a domaći tim je do poravnanja 1:1 stigao u 90. minuti, golom Jurića.

Bodovi su podijeljeni i u Prijedoru, gdje su domaći Rudar i trebinjski Leotar odigrali 2:2. Gosti su dva puta dolazili u vodstvo, ali su oba puta igrači Rudara uspjeli poravnati rezultat.

Gostujuća ekipa povela je i u utakmici Travnik - Slavija na stadionu Pirota u Travniku. Karamatić je ekipu iz Istočnog Sarajeva doveo u vodstvo u 23. minuti, ali Travnik golom Seferovića u 45. minuti izjednačava na 1:1 što je bio i konačan rezultat ovog meča.

Za iznenađenje su se pobrinuli igrači gradačačke Zvijezde, koji su do prve pobjede u novoj sezoni došli protiv aktuelnog osvajača Kupa BiH, ekipe Širokog Brijega. Zvijezda je pobijedila 2:0 golovima Diatte koji je pogađao u 38. i 43. minuti.

Večeras od 19 sati igraju još Sarajevo i Čelik, na stadionu Asim Ferhatović Hase u Sarajevu.

Premijer liga BiH, 5. kolo:

subota: Vitez - Zrinjski 1:1 Rudar - Leotar 2:2 Travnik - Slavija 1:1 Zvijezda - Široki Brijeg 2:0 Sarajevo - Čelik (od 19 sati)