Nogomet
11

Vitez bolji od Zvijezde, Zeničani slavili u Trebinju

Klix.ba
Foto: E. M./Klix.ba
Vitez - Zvijezda (Foto: Klix.ba)
U subotu su odigrane dvije utakmice 15. kola BH Telecom Premijer lige BiH. U meču između Viteza i Zvijezde slavili su domaći sa 3:1, dok su u susretu Leotara i Čelika u Trebinju slavili Zeničani.

Vitez - Zvijezda 3:1

Vitez je savladao Zvijezdu iz Gradačca rezultatom 3:1, iako su gosti poveli u 32. minuti, a strijelac je bio Kuduzović sa 11 metara. Potom su se počeli nizati golovi u njihovoj mreži. Vitez dolazi do izjednačenja u 40. minuti golom sa bijele tačke, a izvođač najstrožije kazne je bio Kapetan. Do vodstva od 2:1 su došli u 45. minuti golom Vidovića. Nakon pauze, u 70. minuti, Vitez dolazi do još jednog gola i vodstva od 3:1, a strijelac je bio Smirko.

Leotar - Čelik 1:2

Fenjeraš Leotar poražen je danas na svom terenu. Čelik je poveo u 43. minuti. Strijelac za 1:0 za goste bio je Barać. Do kraja prvog poluvremena rezultat u Trebinju se nije mijenjao, da bi nakon pauze Leotar izjednačio na 1:1 u 61. minuti. Prebiračević je ubacio loptu iz auta, ona je okrznula Šarabu i završila u mreži gostiju. Kada se činilo da će se utakmica završiti remijem, Kajkut je uspio postići gol za Zeničane u sudijskoj nadoknadi vremena, pa je krajnji rezultat bio 2:1 za Zeničane.

U nedjelju se igraju preostali susreti 15. kola:

Radnik - Sarajevo 13:30 sati (prijenos na Moja TV) Željezničar - Rudar Prijedor 13:30 sati

Travnik - Borac 13:30 sati Slavija - Mladost 13:30 sati Zrinjski - Velež 14:45 sati (prijenos na BHT1) Široki Brijeg – Olimpic 17:00 sati (prijenos na Arena Sport)