Nogomet
1

Čelik i Vitez remizirali, Prijedorčani slavili protiv Veleža

Klix.ba
Foto: E. M./Klix.ba
Vitez - Čelik (Foto: Klix.ba)
U okviru 9. kola BHT Premijer lige danas je odigrano pet utakmica s početkom u 15:30 sati. Slavili su Rudar i Zvijezda, dok su Travnik i Olimpic, Vitez i Čelik, te Radnik i Široki Brijeg remizirali.

Vitez - Čelik 1:1

U Zenici je bilo vrlo žustro i oba tima su pokušavala postići pogodak. To je pošlo za rukom Anelu Dediću, bivšem igraču Čelika, a sada Viteza, u 44. minuti, kada pogađa za 1:0. I kada se činilo da su za Čelik sve lađe potonule, u sudijskoj nadoknadi Mešanović izjednačava 1:1.

Rudar P. - Velež 2:1

Tim iz Prijedora iskoristio je prednost domaćeg terena te je preko Mladenovića došao do vodstva od 1:0 u 12. minuti. Rudar je pokušao doći do još jednog gola kada Rastoka šutira sa 16 metara u 32. minuti, ali nije bio dovoljno precizan. U 73. minuti Velež izjednačava na 1:1, no utakmica je ipak završila 2:1 pobjedom tima iz Prijedora.

Zvijezda - Mladost V.O. 2:1

Prvi gol u Gradačacu postignut je u 28. minuti, kada je Šmigalović zatresao mrežu gostiju za vodstvo Zvijezde. Uduzović je u prvoj minuti nadokande povećao vodstvo Zvijezde na 2:0, no već u trećoj minuti sudijske nadoknade Kostić smanjuje na konačnih 2:1.

Travnik - Olimpic 2:2

Veziri su na domaćem terenu poveli golom Ramića na asistenciju Heće u 34. minuti. No, gosti, iako su ostali bez Smajića, koji je zbog povrede morao napustiti teren, izjednačavaju na 1:1 u 45. minuti. Strijelac je bio Odović, a asistent pogotka Muharemović. U 84. minuti Travnik ponovo dolazi u vodstvo golom Isakovića, a Olimpic izjednačava u sudijskoj nadoknadi na 2:2.

Radnik B. - Široki Brijeg 1:1

Igrači Širokog Brijega poveli su u 12. minuti na gostovanju kod Radnika. Strijelac je bio Lučić. Radnik je preuzeo incijativu na terenu u drugom poluvremenu, ali uspijeva izjednačiti tek u 90. minuti, kada pogađa Obradović. Konačni rezultat u Bijeljini bio je 1:1.

U toku je utakmica Sarajevo - Borac, a Zrinjski i Slavija, te Željezničar i Leotar igraju u 18:30 sati.