Nogomet
0

Visoka pobjeda Širokog u Vrapčićima, Željo napravio preokret na Piroti

Klix.ba
Foto: F. K./Klix.ba
Olimpik-Čelik (Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba)
U okviru 17. kola BHT Premijer lige danas je odigrano pet utakmica, a postignuti su sljedeći rezultati: Olimpic – Čelik 0:0, Velež – Široki Brijeg 0:3, Rudar Prijedor – Zrinjski 0:2, Zvijezda – Radnik 1:0 i Travnik – Željezničar 1:2.

Nogometaši Veleža su u susret sa Širokim Brijegom ušli uvjereni u dobar rezultat, no doživjeli su debakl. Gosti su slavili 3:0. Oba tima su igrala otvoreno, ali je Velež pravio dosta grešaka što su Širokobriježani dobro iskoristili.

Do prvog pogotka došli su u 26. minuti golom Ćorića. Rođeni su pred kraj prvog poluvremena imali dobru kontru, Maletić je ušao u šesnaesterac Širokog, ali nije uspio najbolje da zahvati loptu, pa ona odlazi visoko preko gola.

Samo minut kasnije stiže kazna sa suprotne strane. Wagner sjajnim golom dovodi Široki Brijeg u vodstvo od 2:0. Dobra igra gostiju i u drugom dijelu susreta, napadali su i imali nekoliko solidnih šansi, dok su domaćini nastavili raditi početničke greške. Strijelac drugog pogotka, Wagner, u 68. minuti zabija za 3:0.

Aktuelni prvak, ekipa Željezničara, je u gostima kod Travnika odnijela pobjedu 2:1.

Veziri su u vodstvo došli u 10. minuti golom Isakovića, kojem je asistirao Ramić. Nakon primljenog gola, Plavi su bili nešto agresivniji, ali nisu imali pravu šansu za pogodak.

U 43. minuti dosuđen im je penal, a precizan s bijele tačke bio je Urdinov.

Samo dvije minute kasnije, u sudijskoj nadoknadi prvog poluvremena, Hodžić Plavima donosi preokret i pogađa za 2:1. Rezultat se do kraja nije mijenjao. Tim s Grbavice je ovom pobjedom prekinuo neugodnu tradiciju u Travniku gdje nije slavio od 2005. i primakao se samom vrhu tabele.

Vukovi s Otoke ugostili su zenički Čelik. Nogometaši Olimpika su od samog početka imali terensku inicijativu, ali nisu uspjeli doći do pogotka. Najbolji pojedinac u redovima zeničkog kluba bio je Kajkut, no ni on danas nije bio precizan pa je susret završen bez golova.

U Prijedoru je domaći Rudar poražen od Zrinjskog 0:2. Strijelac za goste u oba navrata je bio Pehar. Prvo je nogometaš Zrinjskog u 22. minuti glavom pospremio loptu u gol, da bi potom u 62. minuti, nakon sjajne akcije svojih saigrača, donio pobjedu svom timu.

Gradačačka Zvijezda je na svom stadionu zasluženo slavila u utakmici protiv Radnika. Domaćin igrači su sve vrijeme bili bolje i imali terensku inicijativu, a jedini pogodak na utakmici postigao je Radivojević u 11. minuti.

BHT Premijer liga, rezultati 17. kola:

Olimpic – Čelik 0:0

Velež – Široki Brijeg 0:3 Rudar Prijedor – Zrinjski 0:2 Zvijezda – Radnik 1:0 Travnik – Željezničar 1:2.