Liga prvaka
160

Zvezda tragično ostala bez evropskog proljeća, Pjanić kapiten u pobjedi Juventusa

N. K.
Foto: EPA-EFE
Foto: EPA-EFE
Nogometaši Olympiakosa igrat će Evropsku ligu na proljeće nakon što su večeras u Pireju u utakmici 6. kola Lige prvaka savladali direktnog konkurenta Crvenu zvezdu rezultatom 1:0.

Beogradska ekipa je mogla i do pobjede budući da je Tomane promašio penal u 43. minuti, a evropsko proljeće prokockali su samo tri minute prije kraja meča kada je El Arabi pogodio iz penala za vrijednu pobjedu Olympiakosa.

U drugoj utakmici ove grupe lider Bayern je s 3:1 savladao Tottenham te tako grupnu fazu okončao sa svih šest pobjeda.

Ekipa Josea Mourinha će u nokaut fazu s drugog mjesta (10 bodova), trećeplasirani Olympiakos (4 boda) ide u Evropsku ligu, dok Zvezda s tri boda ostaje bez evropskog proljeća.

Tabela:

PSG i Real su potvrdili svoj renome pobjedama i u posljednjem kolu. Parižani su sa 5:0 ispratili Galatasaray, dok je madridska ekipa rezultatom 3:1 slavila kod Club Bruggea. Belgijska ekipa će takmičenje nastaviti u Evropskoj ligi.

Tabela:

I u grupu D su favoriti opravdali očekivanja. Juventus je golom Ronalda i Higuaina savladao Bayer u Leverkusenu, a kapiten Stare dame na ovoj utakmici bio je reprezentativac BiH Miralem Pjanić. Atletico je ostvario također sigurnu pobjedu protiv Lokomotiva rezultatom 2:0.

Tabela: