Sarajevski derbi
560

Zvanično: Navijačima Željezničara 1.725 ulaznica za derbi

Klix.ba
Foto: Arhiva/Klix.ba
Foto: Arhiva/Klix.ba
U subotu Fudbalski klub Sarajevo dočekat će Željezničar, a utakmica na Olimpijskom stadionu “Asim Ferhatović-Hase” počinje u 17 sati.

Nakon inicijalnih sastanaka sa predstavnicima PU Centar, FK Sarajevo je upoznao svoje navijače i bh. javnost o tehničkim informacijama vezano za predstojeći gradski derbi, u skladu sa zaključenim sigurnosnim planom.

Za navijače FK Sarajevo namijenjene su tribine "Sjever – Vedran Puljić", “Istok” i “Zapad”. Navijači Bordo kluba svoje ulaznice plaćati će po sljedećim cijenama:

Tribina “Sjever – Vedran Puljić” – 5 KM za članove/10 KM za sve one koji nisu članovi kluba. *Tribina “Istok” – 8 KM, *Tribina “Zapad” – 10 KM.

Na istočnoj tribini koševskog stadiona bit će otvoreni ulazi C2, C3, C4 i C5, na zapadnoj A5, A6 i A7, dok će na sjevernoj tribini biti otvoreni svi ulazi.

Na zapadnoj tribini sektori A1, A2, A3, te na južnoj D1, D2 i D3 činiti će tampon zone na stadionu.

Za navijače Želje ulaznice po cijeni 10 KM

Za navijače FK Željezničar bit će otvoren ulaz “D4” na tribini za gostujuće navijače “BH Telecom JUG”, a u prodaji za pomenutu tribinu bit će pušteno 1.725 ulaznica, po cijeni od 10 KM.

Navijačima gostujućeg kluba, koji u obilježjima budu htjeli pristupiti drugoj tribini (Istok, Sjever ili Zapad) bit će onemogućen ulaz.

Prihod ostvaren od prodaje ulaznica za gostujuće navijače bit će usmjeren ka podršci i razvoju ženskog fudbala, odnosno SFK 2000 Sarajevo.

Informacije o prodajnim lokacijama te satnici puštanja ulaznica u slobodnoj prodaji bit će naknadno poznate.

Iz FK Sarajevo su saopćili da će oko kompletnog stadiona biti postavljena ograda za vršenje predkontrole, gdje će se obavljati fizički pregled, kao i provjeravati validnost ulaznica, a prolazak predkontrole bit će moguć isključivo uz važeću ulaznicu za utakmicu.

Saobraća oko stadiona bit će obustavljen

Također, sezonske ulaznice kao i članske kartice za djecu do 14 godina starosti i dame važe i za ovu utakmicu, a vrijedi istaći da sva djeca, koja još uvijek nemaju svoju člansku karticu moraju imati važeću ulaznicu za utakmicu.

Navedeno je da osobe u alkoholiziranom stanju, kao i one pod vidnim dejstvom narkotika, neće moći pristupiti stadionu bez obzira da li posjeduju validnu ulaznicu za utakmicu. Također, svi predmeti, koji u bilo kojem smislu mogu ugroziti sigurnost gledalaca na stadionu, biti će oduzeti, odnosno odstranjeni prilikom pregleda na predkontrolama.

Saobraćaj oko Olimpijskog stadiona "Asim Ferhatović-Hase" bit će zatvoren.