Nogomet
131

Zvanična FB stranica navijača Zrinjskog: Svi smo mi Joe Šimunić

Klix.ba
Fotografija Joea Šimunića na zvaničnoj Facebook stranici mostarskog Zrinjskog
Fotografija Joea Šimunića na zvaničnoj Facebook stranici mostarskog Zrinjskog
Nakon što je FIFA kaznila reprezentativca Hrvatske Joea Šimunića, zvanična Facebook stranica navijača premijerligaša Zrinjskog iz Mostara osvanula je sa nekoliko poruka podrške Šimuniću.

Na Facebook stranici navijača navedenog kluba, osim linkova na sportske članke, mogu se pronaći pjesme Marka Perkovića Thompsona kao i poruke koje najmanje imaju veze sa sportom.

Tako, na primjer, posljednjih dana na stranici dominira lik i (ne)djelo Joea Šimunića, rođenog Australijanca čiji su roditelji iz sela Otigošće kod Fojnice.

Ovog igrača Dinama, koji najvjerovatnije više neće nastupati u dresu Hrvatske, FIFA je kaznila sa deset utakmica zabrane igranja u dresu Vatrenih zbog ustaškog pozdrava "Za dom spremni" u utakmici protiv Islanda.

"Hajde još malo se naslađujte kazni koju je Šimunić dobio zahvaljujući hrvatskoj vladi i medijima koje ona kontrolira. Makli ste Šimunića bagro, ali kako ćete makniti onih 30.000 navijača sa stadiona i još stotine tisuća drugih koji ne misle kao vi. Svi smo mi Josip Šimunić", stoji u jednom od statusa na Facebook stranici navijača Zrinjskog.

U isto vrijeme na FIFA-noj zvaničnoj Facebook stranici stotine navijača daje podršku Šimuniću uz salve psovki i poruka "Za dom spremni".