|

Svjetski mediji o kazni za Šimunića: FIFA je pokazala da strogo kažnjava fašizam

Svjetski mediji o kazni za Šimunića: FIFA je pokazala da strogo kažnjava fašizam
6
F
FENA
17.12.2013. u 12:34
78
komentara
6

dijeljenja
Svjetski mediji o kazni za Šimunića: FIFA je pokazala da strogo kažnjava fašizam Josip Šimunić (Foto: AFP)
FIFA-ina kazna od zabrane igranja deset utakmica za hrvatskog nogometnog reprezentativca Joea Šimunića zbog poklika "Za dom" nakon utakmice dodatnih kvalifikacija s Islandom obišla je sve svjetske medije.
Mediji u SAD-u CNN, Fox News, Sport's Illustrated te britanski, francuski, njemački pa i australski mediji u naslovu ističu da je hrvatski nogometaš kažnjen zbog "fašističkog", "pronacističkog" pozdrava "Za dom!" na koji su mu navijači odgovorili sa "Spremni" te objašnjavaju da je to pozdrav kojeg su koristili Ustaše u NDH.

Daily Mail prenosi kako su Hrvatski nogometni savez (HNS) te selektor Niko Kovač stali uz Šimunića ocjenjujući kaznu koja ih je "šokirala" "drakonskom", najavljujući da će mu pomoći u žalbi na kaznu.

Kanadski The Province ističe kako je ovo zadnji u nizu incidenata koji diskreditiraju hrvatski nogomet nakon što je predsjednik UEFA-e opisao da su se "hrvatski navijači najgore ponašali na Euru 2012."

Osim toga, svi mediji ističu da je ova kazna i odraz FIFA-ine odluke da strože kažnjava fašizam i diskriminaciju na utakmicama.

Francuski"L'Equipe u naslovu piše "Nema svjetskog prvenstva za Šimunića".

Njemački mediji se također osvrću na drastičnu FIFA-inu kaznu Šimuniću zbog veličanja fašizma te podsjećaju da je hrvatski nogometaš svoj potez nakon utakmice s Islandom opravdao ljubavlju prema obitelji i domovini.
Prijavi grešku


Komentari (78)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...