Nogomet
0

Zukanović: Presretan sam, radit ću maksimalno da se vratim u ekipu

NAP
Ervin Zukanović (Foto: Arhiv/Klix.ba)
Ervin Zukanović (Foto: Arhiv/Klix.ba)
Od 24 sretnika koja će putovati u Brazil na Svjetsko prvenstvo, a koja je selektor Safet Sušić imenovao kao najbolje što BiH ima u ovom trenutku nalazi se i Ervin Zukanović, član belgijskog Genta.

Zukanović je u izjavi za bh. novinsku agenciju Patria (NAP) kazao da je presretan što će putovati u Brazil i što mu je selektor ukazao povjerenje.

"Zaista sam sretan. Jedan cilj mi se ostvario, a sada želim trenirati i raditi maksimalno kako bih se vratio u ekipu. Potrudit ću se i dati sve od sebe da zaslužim povjerenje selektora Sušića", kazao je Zukanović.

BiH na Svjetskom prvenstvu u Brazilu je u Grupi F sa Argentinom, Iranom i Nigerijom. Prvi susret izabranici selektora Safeta Sušića igrat će protiv Argentine, 15. juna u Rio de Janeiru. U drugoj utakmici 21. juna u Cuiabi nogometaši BiH igraju protiv Nigerije, dok se u trećem susretu 25. juna u Salvadoru sastaju sa Iranom. Zukanović vjeruje u kvalitet igrača bh. tima te priželjkuje prolaz dalje na SP u Brazilu.

"Očekuje nas težak posao, ali zato imamo pripreme dovoljno duge da popravimo neke stvari koje su nam falile u zadnjim utakmicama. Mislim da imamo dobre igrače i ako budemo svaki od nas na nivou i da nas posluži sreća možemo se nadati drugom krugu", dodao je Zukanović.