Nogomet
1

Sušić: Najbitnije je da nas "zaobiđu" povrede

FENA
Safet Sušić (Foto: Klix.ba)
Safet Sušić (Foto: Klix.ba)
Najbitnije je da nas povrede "zaobiđu". Neki igrači u posljednje vrijeme nisu konstantni u svojim klubovima, ali najvažnije je da svi budu zdravi u Brazilu - izjavio je selektor nogometne reprezentacije Bosne i Hercegovine Safet Sušić po završetku sjednice Skupštine Nogometnog saveza BiH.

Sušić će 5. maja objaviti spisak reprezentativaca koji će predstavljati BiH na svjetskom prvenstvu u Brazilu. Na širem spisku naći će se 30 imena, a na pripreme će pozvati 23 ili 24 igrača, što zavisi od zdravstvenog stanja Mensura Mujdže, koji se oporavlja od povrede.

Bh. nogometaši na SP-u će igrati u grupi s Argentinom, Nigerijom i Iranom. Sušić je istaknuo da posjeduje snimke utakmica tih reprezentacija koje će prostudirati .

"To su sve dobre ekipe i naravno da me brine kako ćemo igrati protiv njih. Argentina je jedan od favorita za osvajanje titule svjetskog prvaka i najjača ekipa u našoj grupi. Nigerija je zemlja od 120 miliona stanovnika koja ima veliki broj igrača. Ne treba ih potcijeniti, iako u ovom trenutku nemaju zvučna imena poput nas. Iran nikada nismo pobijedili, a igrali smo više puta. Vjerujem da imamo velike šanse da se plasiramo u drugi krug takmičenja", zaključio je Sušić.

Dodao je da je moguće da će se na spisku za Brazil naći i neki povratnici u reprezentaciju BiH, ali nije htio reći o kome se radi.

Pripreme reprezentacije BiH počet će 15. maja, a svjetsko prvenstvo u Brazilu će biti održano od 12. juna do 13. jula.