Premijer liga BiH
1

Zrinjski u Mostaru protiv Tuzla Cityja, Sarajevo gostuje Zvijezdi

Piše: O. T.
Foto: Arhiv/Klix.ba
Foto: Arhiv/Klix.ba
Na današnjem rasporedu Premijer lige BiH nalaze se četiri utakmice koje se igraju u okviru 7. kola. Zvijezda 09 na domaćem terenu dočekuje Sarajevo, a meč počinje u 17:00 sati i možete ga pratiti na kanalu Moja TV. Od 20:00 sati u Mostaru će igrati Zrinjski i Tuzla City također uz direktan prijenost na kanalu Moja TV.

Sarajevo je nakon remija s GOŠK-om u 4. kolu na domaćem terenu uspjelo remizirati protiv Željezničara u gostima te slaviti protiv Zrinjskog kod kuće. Rezultati iz dva navedena derbija vratili su samopouzdanje Bordo timu te ostavili ga u gornjem dijelu tabele tako da Sarajevo ima samo dva boda manje od lidera Širokog Brijega.

Zvijezda 09 je u ovom meču potpuni autsajder, ne samo zbog toga što se preko puta nje nalazi Sarajevo, nego i zbog toga što se radi o ekipi koja ne zna za pobjedu u dosadašnjem dijelu sezone. Zvijezda je do sada odigrala pet mečeva, jer će meč protiv Zrinjskog naknadno odigrati, a u tih pet mečeva upisala je tri remija i dva poraza.

U 17:00 sati počinje i lokalni derbi između Mladosti iz Doboja kod Kaknja i Čelika. Bit će ovo nova šansa za Mladost da konačno upiše pobjedu u ovoj sezoni Premijer lige u kojoj je upisala dva remija i četiri poraza. U isto vrijeme, Čelik će pokušati nastaviti uspješan niz bez poraza koji traje već tri meča i u kojem su Zeničani slavili dva puta.

Sloboda također ima niz od tri meča bez poraza pri čemu je u posljednjem kolu osvojila bod na teškom gostovanju protiv Širokog Brijega. Ipak, preko puta Tuzlaka od 19:00 sati na Tušanj će izaći Radnik, jedina ekipa uz Široki Brijeg koja još uvijek ne zna za ligaški poraz.

Posljednji meč danas igraju Zrinjski i Tuzla City od 20:00 sati na stadionu Pod Bijelim brijegom. Oba tima pokušavaju izaći iz rezultatske krize, a teško je reći ko je u težoj situaciji.

Zrinjski ima niz od čak pet mečeva bez pobjede u svim takmičenjima pri čemu je četiri puta poražen. Takva forma ne priliči ekipi koja je tri puta uzastopno osvojila naslov prvaka BiH i Blaž Slišković zajedno sa svojim izabranicima učinit će sve da Plemiće vrati na pobjednički kolosijek, ali i na vrh tabele.

U vrlo neugodnoj situaciji je i tim Slobodana Starčevića koji dolazi s tri vezana poraza. Tuzla City igra ispod svojih očekivanja i 10. mjesto sa samo četiri boda iz šest mečeva nisu željeni epilog novog premijerligaša koji u svom rosteru posjeduje zaista nekoliko zvučnih imena.

Raspored 7. kola:

- subota, 25.8.2018.:

Mladost - Čelik (17:00 sati) Zvijezda 09 - Sarajevo (17:00 sati, Moja TV) Sloboda - Radnik (19:00 sati) Zrinjski - Tuzla City (20:00 sati, Moja TV)

- nedjelja, 26.8.2018.:

GOŠK - Široki (17:00 sati) Željezničar - Krupa (20:00 sati, BHRT)

Tabela:

Rezultati by SofaScore