Rezime 23. kola
5

Zrinjski prvi put u drugoj polusezoni smanjio zaostatak za Sarajevom

Piše: K. H.
Foto: R. D./Klix.ba
Foto: R. D./Klix.ba
Ekipa Zrinjskog je prvi put u drugoj polusezoni smanjila zaostatak za Sarajevom na tabeli Premijer lige BiH iskoristivši remi Bordo tima s Krupom na Koševu.

Zrinjski je u Mostaru dočekao GOŠK i zabilježio je pobjedu rezultatom 1:0. Domaćin je dominirao tokom čitavog meča, a do pobjede je stigao u 74. minuti susreta. Strijelac pogotka za nova tri boda aktuelnog prvaka Bosne i Hercegovine bio je Miloš Filipović koji je realizovao penal.

U istom terminu počeo je i meč na Olimpijskom stadionu "Asim Ferhatović Hase" gdje je Sarajevo remiziralo s Krupom rezultatom 0:0. Ekipa Husrefa Musemića tokom svih 90 minuta tražila je pogodak za vodstvo, ali izuzetno loš teren na Koševu, kao i očigledan umor igrača Sarajeva utjecali su na to da meč od prve do posljednje minute protekne bez pogodaka.

Treba reći da je Sarajevo imalo veliku podršku s tribina s obzirom na to da se na Koševu okupilo 7.000 navijača, što je najviše u ovom kolu, ali što je više nego na svim prethodnim utakmicama Bordo tima ne računajući sarajevski derbi.

Važna tri boda osvojio je i Željezničar koji je na svojoj Grbavici pred 3.500 navijača minimalno porazio Zvijezdu 09, a jedini pogodak za Plave postigao je Asim Zec u prvom poluvremenu nakon što je iskoristio loše ispucavanje golmana gostiju.

Osim pogotka, Plavi su imali i nekoliko dobrih prilika, ali prema prikazanoj igri svakako da nisu zadovoljili domaće navijače i očigledno je da je pred Amarom Osimom i njegovim stručnim štabom puno posla kako bi Željezničar vratili u vrh bh. nogometa.

Značajnu gostujuću pobjedu upisao je i Čelik koji je nakon 23 godine uspio savladati Slobodu na Tušnju, a heroj crno-crvenih iz Zenice bio je Haris Dilaver koji je i nedavno riješio duel ovih dviju ekipa. U subotu je odigran i meč između Mladosti i Radnika u kojem su gosti iz Bijeljine upisali najuvjerljiviju pobjedu u ovom kolu, a oni su sa 3:0 porazili tim iz Doboj-Kaknja.

Na početku susreta Radnik je stigao u vodstvo s bijele tačke, nakon čega je Horić dobio crveni karton i ostavio Mladost s igračem manje, a do poluvremena je Hadžić s dva pogotka riješio pitanje pobjednika i donio svojoj ekipi tri boda.

Minimalnu pobjedu na domaćem terenu upisao je i Široki Brijeg koji je sa 1:0 porazio Tuzla City. Širokobriježani su poveli u 33. minuti kada je Bagarić matirao Nurkovića nakon Ćorlukine asistencije.

Svi rezultati 23. kola:

Sloboda - Čelik 0:1 (gledatelja 2.500) Mladost - Radnik 0:3 (gledatelja 350) Sarajevo - Krupa 0:0 (gledatelja 7.000)

Tuzla City - Sloboda Zvijezda 09 - Široki Brijeg Sarajevo - Zrinjski GOŠK - Željezničar Čelik - Mladost