Remi bez pogodaka
121

Bez pobjednika na Koševu: Sarajevo i Krupa podijelili bodove

Piše: E. B.
Foto: M. O./Klix.ba
(Foto: M. O./Klix.ba)
Nogometaši Sarajeva i Krupe remizirali su na stadionu "Asim Ferhatović Hase" rezultatom 0:0 u 23. kolu Premijer lige BiH.

U prvih pola sata igre nije bilo previše uzbuđenja. Sarajevo je napadalo, a Krupa se organizovano branila.

U 34. minuti susreta Velkoski je pokušao prizemnim udarcem sa ivice kaznenog prostora iznenaditi Kutića, ali nije bio precizan.

U posljednjoj minuti prvog poluvremena Krupa je mogla povesti kada je stopostotnu šansu promašio Mandić. Nakon duge lopte Mandć je izašao sam na Kovačevića, ali je veoma loše šutirao i promašio čitav gol.

Sarajevo je i u drugom poluvremenu napadalo, ali Hebibović, Cerepulja i Rahmanović nisu bili precizni nakon pokušaja u 48., 58. i 68. minuti susreta.

U finišu susreta Krupa je imala novu veliku priliku za postizanje pogotka. Ovaj put rezervista Babić je izašao sam na Kovačevića, a golman Sarajeva je sjajnom odbranom spasio svoj gol.

Deset minuta prije kraj meča Mandić je dobio drugi žuti karton, te je Krupa igrala sa deset igrača u posljednjih deset minuta, ali domaći nogometaši misu to uspjeli iskoristiti.

Najbolju priliku za pobjedu Bordo tim je imao u 90+1. minuti kada je tatar šutirao sa sedam metara, ali je pogodio samo stativu.