Nogomet
15

Zrinjski i Maribor remizirali u Mostaru, odluka pada na uzvratu u Sloveniji

Klix.ba
(Foto: Željko Miličević/Klix.ba)
Iako su većim dijelom utakmice imali terensku inicijativu fudbaleri aktualnog prvaka Bosne i Hercegovine, mostarskog Zrinjskog nisu uspjeli savladati favorizovani Maribor.

Meč Pod Bijelim brijegom u Mostaru okončan je bez golova, pa će odluka o putniku u naredno pretkolo pasti na uzvratu u Sloveniji.

Zrinjski je u desetom minutu pokušao uigranom akcijom iz auta, ali loptu na kraju Stevo Nikolić nije zahvatio glavom onako kako je zamislio.

U 22. minutu pra velika prilika na utakmici, Vršič je poslužio Ibraimija, ali je novajlija pristigao iz Serije A šutirao dosta loše pa je lopta otišla pored gola.

Tri minuta kasnije velika prilika za Zrinjski, sa desne strane ubacio je Pehar, lopta je došla na nogu Danijela Stojanovića, ali je njegov udarac iz neposredne blizine odbranio golman Maribora Jasmin Handanović.

Udarac je u 29. minutu oprobao Velibor Đurić, ali je lopta nakon njegovog slobodnjaka otišla pored gola.

U nastavku prvo uzbuđenje vidjeli smo tek u 65. minutu, Stojanović je uputio kvalitetan centaršut sa lijeve strane, a Pehar glavom prebacio gol Maribora. Uzvratio je rezervista Tavares deset minuta kasnije, a njegov udarac otišao je pored domaćeg gola.

Zrinjski je u sudijskoj nadoknadi ostao bez Milana Muminovića koji je isključen zbog dva žuta kartona. Do kraja utakmice nije bilo većih uzbuđenja. Stekao se dojam da zadovoljni rezultatom gosti nisu mnogo mislili o napadu, dok je kod igrača Zrinjskog bio osjetan umor i manjak svježine, iako je trener Karačić na vrijeme napravio tri izmjene.