Nogomet
6

Odigran mostarski derbi: Zrinjski pobijedio Velež rezultatom 2:0

Piše: Edin Isanović
Foto: Arhiv
Foto: Arhiv
U posljednjoj utakmici današnjeg programa 9. kola BHT Premijer lige Zrinjski je pod Bijelim Brijegom pobijedio gradskog rivala Veleža rezultatom 2:0. Pogotke su postigli Crnov u 34. minuti sa jedanaest metara i Nikolić u 48. minuti. Aktuelni prvak se sa nova tri boda približio vrhu tabele.

U uvodnim minutama mostarskog derbija igralo se najčešće između dva šesnaesterca.

Igrao se 6. minut kada je Graovac pokušao glavnom nakon kornera. Ipak, lopta odlazi pored gola.

Glavni sudija Dragan Petrović imao je mnogo posla zbog grubih startova sa obje strane. Prvi žuti karton pokazao je Muminoviću u 25. minuti susreta.

U 33. minuti dosuđen je kazneni udarac za Plemiće. Jedan od igrača Veleža igrao je rukom u svom šesnaestercu, a glavni sudija je poslije signaliziranja pomoćnika pokazao na jedanaesterac. Siguran realizator bio je Ivan Crnov koji je razveselio navijače Zrinjskog.

Do kraja prvog dijela rezultat se nije mijenjao, a javnu opomenu kod gostiju dobio je Nikolić. Izabranici Nedima Jusufbegovića prvih 45 minuta proveli su u defanzivnom grču.

U nastavku domaći kreću snažno. To su odmah konkretizirali. Igrao se 48. minut kada su izabranici Branka Karačića izveli dobru akciju. Crnov sjajno asistirao za Stevu Nikolića koji matira Dragojevića za 2:0.

Samo što su Rođeni krenuli sa centra opasno prijete preko Pejića, ali se rezultat ne mijenja. Vučina Šćepanović oprobao je svoj udarac u 60. minuti, ali lopta odlazi pored gola.

Velež je u nekoliko navrata prijetio kontrama, ali je Dujković istrčavanjima spriječio pogodak. Do kraja utakmice rezultat se nije mijenjao.

Zaslužen trijumf Zrinjskog koji sada ima 19 bodova. Velež je razočarao današnjom predstavom i ostao na sedmom mjestu sa 13 osvojenih bodova.