Nogomet
85

Željezničar - Zrinjski 0:2: Plemići zasluženo slavili na Grbavici

Piše: Edin Isanović
Foto: F. K./Klix.ba
(Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba)
U posljednjoj utakmici današnjeg programa 4. kola BHT Premijer lige Zrinjski je pobijedio Željezničar na Grbavici rezultatom 2:0.

Prvo poluvrijeme je završeno bez pogodaka, a u nastavku je aktuelni prvak BiH postigao dva pogotka i srušio neugodnu tradiciju nepobjedivosti Plavih u Dolini ćupova. Sa nova tri boda Mostarci su ostali na vrhu tabele.

Nakon početnog ispitivanja snaga, domaći su krenuli ofanzivnije ka golu aktuelnog prvaka BiH. Igrala se 8. minuta kada je Dujković bio brži od Memije i otklonio je opasnost.

U 26. minuti Plavi su izveli sjajan kontranapad. Stanić je proigrao Kvesića koji sjajno asistira Tomića. No, njegov udarac odlazi preko gola.

Nakon pola sata igre na Grbavisu su stigli i gostujući navijači - popularni Ultrasi. Izabranici Admira Adžema nastavili su atakovati ka golu Plemića. Igrala se 38. minuta kada je Tomić imao još jednu sjajnu priliku. Izašao je "oči u oči“ sa Dujkovićem. Ipak, šutirao je pored gola.

Posljednju priliku u prvom poluvremenu nije iskoristio Bajić čiji je udarac završio pored gola.

Na odmor se otišlo kod rezultata 0:0.

U nastavku su bili mnogo bolji uslovi za igru, jer je kiša prestala padati. Gosti su u 55. minuti stigli do vodstva, a fantastičan pogodak postigao je Stevo Nikolić.

Nakon vodstva gostiju, strateg domaćih u igru ubacuje Vareu umjesto povrijeđenog Bajića, dok je Memiju zamijenio Bučan. U 64. minuti igrači Željezničara izveli su dva kornera, ali je odbrana gostiju otklonila opasnost.

Zrinjski povećava vodstvo u 68. minuti. Katanec je izveo slobodan udarac, lopta je zakačila nekoga u živom zidu i dolazi do Crnova koji matira Antolovića za 0:2.

Domaći nakon toga pokušavaju smanjiti vodstvo. U 77. minuti Varea šutira glavom, ali je Dujković na oprezu. U 84. minuti Sadiković je isprobao svoj šut, ali lopta odlazi preko gola.

Rezultat se do kraja meča nije mijenjao.

BHT Premijer liga, 4. kolo:

Željezničar - Zrinjski 0:2 ( Nikolić '55., Crnov '68.)