Žrijeb četvrtfinala Lige prvaka
0

Okršaj Bayerna i Juventusa, PSG protiv Barcelone

Klix.ba
Danas je u Nyonu obavljen žrijeb četvrtfinala nogometne Lige prvaka, a parove je izvukao bivši nogometaš Real Madrida i ambasador finala ovog takmičenja Steve McManaman. U četvrtfinalu će se sastati Malaga - Borussia Dortmund, Real Madrid - Galatasaray, PSG - Barcelona i Bayern - Juventus.

Posljednja dva učesnika četvrtfinala smo saznali u dvije uzvratne utakmice osmine finala odigrane u srijedu, a to su Bayern i Malaga.

Dortmund se titulom prvaka okitio prije 15 godina, dok je Juventus Ligu prvaka osvojio 1996. godine. Real Madrid je na vrhu Evrope posljednji put bio 2002. godine, a njihov ljuti rival Barcelona 2011. godine. Bayern je bio osvajač Lige prvaka 2001. godine. Blizu su bili i 2010. godine, ali ih je u tome spriječio Inter pobijedivši ih rezultatom 2:0 u finalu u Madridu.

Odlukom žrijeba u Nyonu četvrtfinalni parovi izgledaju ovako:

Malaga - Borussia Dortmund Real Madrid - Galatasaray PSG - Barcelona Bayern - Juventus

Prve utakmice se igraju 2. i 3., a uzvrati 9. i 10. aprila. Izvlačenje polufinalnih parova će biti obavljeno također u Nyonu 12. aprila. Prve utakmice polufinala će se igrati 23. i 24. aprila, a revanši su na rasporedu 30. aprila i 1. maja. Finale će biti odigrano u subotu 25. maja na stadionu Wembley u Londonu.