Nogomet
8

Zoran Plazonić: Uvijek smo dobro igrali protiv Sarajeva, nadam se pobjedi

Piše: D. B.
Zoran Plazonić
Zoran Plazonić
Široki Brijeg će u 9. kolu BHT Premijer lige ugostiti ekipu Sarajeva. Nakon dvije pobjede u nizu, nogometaš Širokobriježana Zoran Plazonić se nada osvajanju nova tri boda.

Široki Brijeg je trenutno lider na tabeli sa 20 osvojenih bodova, četiri više od trećeplasiranog Sarajeva te još uvijek nema poraz.

"Zadovoljni smo našim igrama i rezultatima u ovoj sezoni. Prvi smo na tabeli i jedina smo neporažena ekipa u Premijer ligi BiH. U dobroj smo formi i spremni dočekujemo derbi sa Sarajevom", izjavio je Plazonić za portal Klix.ba.

Na putu do nove pobjede Široki Brijeg treba savladati Sarajevo.

"Protiv Sarajeva će publika gledati dobru i otvorenu utakmicu, koju ćemo, nadam se, dobro odraditi. Mi smo do sada pružali odlične partije u tim derbijima, ali se nikad ne zna. Ipak, nadam se da ćemo tradiciju nastaviti i osvojiti sva tri boda", rekao je nogometaš Širokog Brijega.

On smatra da je ekipa bolje u odnosu na prošlu sezonu i da će jurišati ka visokim ciljevima.

"Ekipa je iskusnija i zrelija nego prošle sezone kada smo trebali biti prvaci. No, zakazali smo u malim utakmicama u kojima smo izgubili prvo mjesto. Ove sezone želimo izaći u Evropu, a ako ovako nastavimo, zadržat ćemo prvu poziciju do kraja sezone", kazao je Plazonić.

On se u ekipu vratio u prošlom kolu nakon oporavka od povrede koja ga je s terena udaljila pet mjeseci.

"Imao sam nekoliko povreda, nisam prošao pripreme, a prvu utakmicu sam odigrao nakon pet mjeseci u prošlom kolu protiv Mladosti. Nisam zadovoljan, ali očekujem da ću se uskoro vratiti u dobru formu", riječi su veznog igrača Širokog Brijega.

Kada je riječ o konkurentima za titulu, izdvojio je dva kluba.

"Najozbiljniji konkurenti su nam Sarajevo i Zrinjski", završio je Plazonić.

Utakmica Široki Brijeg - Sarajevo se igra u nedjelju s početkom u 18:30 sati.