Nogomet
16

Dino Ćorić: Protiv Sarajeva bismo bili zadovoljni samo s tri boda

Piše: D. B.
Dino Ćorić u dresu Širokog Brijega
Dino Ćorić u dresu Širokog Brijega
Široki Brijeg će u nedjelju u okviru 9. kola BHT Premijer lige BiH ugostiti ekipu Sarajeva. Nogometaš Širokobriježana Dino Ćorić je u izjavi za portal Klix.ba rekao da bi njegov tim bio zadovoljan samo sa osvajanjem sva tri boda.

Široki igra odlično i na prvom je mjestu na tabeli sa prednošću od tri boda u odnosu na drugoplasirani Željezničar, a četiri više od trećeplasiranog Sarajeva.

"Istina je da zaista dobro igramo i da smo u ovom trenutku kandidati za titulu. Mogu reći da smo veoma zadovoljni onim što kao ekipa pokazujemo na terenu, kao i rezultatima i pozicijom na kojoj se nalazimo", izjavio je Ćorić za portal Klix.ba.

U narednom, 9. kolu BHT Premijer lige, Široki će ugostiti Sarajevo, a očekivanja su velika.

"Svakog respektujemo, ali se nikog ne bojimo. Sarajevo je kvalitetna ekipa sa odličnim pojedincima, ali imaju i mane koje ćemo iskoristiti. Iskreno, bio bih zadovoljan samo s tri osvojena boda", rekao je nogometaš Širokog Brijega.

Širokobriježani ove godine žele trofeje.

"Ostali smo uglavnom na okupu i to nam mnogo znači. Ciljevi su nam da izađemo u Evropu, ali i da se borimo za titulu. Zasad nam dobro ide", kazao je Ćorić.

Izdvojio je tri konkurenta za titulu.

"Glavni su nam konkurenti Zrinjski, Sarajevo i Željezničar", završio je Ćorić.

Utakmica Široki Brijeg - Sarajevo se igra u nedjelju s početkom u 18:30 sati.