Nogomet
9

Matija Katanec: Očekujemo pobjedu protiv Sarajeva i nastavak pobjedničkog niza

Piše: D. B.
Zrinjski će u 11. kolu BHT Premijer lige biti domaćin Sarajevu. Mostarci dobro poznaju protivnika i očekuju pobjedu.
Matija Katanec
Matija Katanec
Zrinjski je trenutno drugi na tabeli sa 22 osvojena boda, jedan manje od prvoplasiranog Širokog Brijega. U taboru aktuelnog šampiona zadovoljni trenutnom situacijom.

"Zadovoljni smo onim što smo napravili u ovih 10 kola, mada smo mogli i bolje. Kiksali smo protiv Slobode u Tuzli i Borca u Banjoj Luci. Sad imamo dvije vezane pobjede i mislim da smo u dobroj formi uoči utakmice protiv Sarajeva", izjavio je Katanec za portal Klix.ba.

Mostarci respektuju protivnika, ali očekuju pobjedu.

"Sarajevo je vrlo neugodan protivnik i ja očekujem jednu vrlo zanimljivu utakmicu, ali i nastavak našeg pobjedničkog niza. Da bismo došli do pobjede pred našim navijačima, posebnu pažnju moramo posvetiti njihovim napadačima, koji su izuzetno opasni. No, ekipa Sarajeva pored vrlina ima i mane", rekao je nogometaš Zrinjskog.

Ultrasi su uvijek od svojih ljubimaca tražili zapažene rezultate, a to je slučaj i ove sezone.

"Naši navijači ove sezone mogu očekivati žestoku borbu za odbranu titule. To nam je cilj od prvog kola i smatram da ga možemo ostvariti. Glavni konkurenti su nam Sarajevo, Široki Brijeg i Željezničar", kazao je Katanec.

Svojom igrama i statusom u klubu je zadovoljan.

"Za sada mogu biti zadovoljan. Nisam nastupio u samo jednoj utakmici zbog povrede. Ostalo je je još pet kola u ovoj polusezoni, a kako će biti u nastavku prvenstva, vidjet ćemo", završio je Katanec.

Utakmica Zrinjski - Sarajevo se igra u subotu s početkom u 16:00 sati.