Nogomet
0

Tatomirović: Nadam se da možemo ponoviti prošlogodišnju igru protiv Zrinjskog

Piše: D. B.
Ivan Tatomirović
Ivan Tatomirović
Sarajevo u 11. kolu BHT Premijer lige gostuje kod aktuelnog šampiona Zrinjskog. Nogometaš Bordo ekipe Ivan Tatomirović je u izjavi za portal Klix.ba rekao da će njegov tim u Mostaru tražiti pobjedu.

Ekipi Sarajeva je dobro došla reprezentativna pauza s obzirom da je u klub stigao novi trener Meho Kodro.

"Sigurno da je bio pozitivan šok to što smo dobili novog trenera, mada u prvom trenutku to i nije bilo primijetno uzimajući u obzir da nismo imali mnogo zajedničkog vremena. Nakon reprezentativne pauze je sve bolje. Imali smo dovoljno vremena za upoznavanje sa novim metodama i zamislima trenera", izjavio je Tatomirović.

Naredni protivnik Divova je aktuelni šampion Zrinjski, a utakmica se igra u Mostaru.

"Naš cilj u svakoj utakmici koju igramo jeste pobjeda. Svjesni smo težine utakmice, Zrinjski je dobra ekipa koja igra u dobroj formi, ali i mi imamo svoje adute. Prošle sezone smo pružili jednu sjajnu partiju u Mostaru i nadam se da to možemo ponoviti i ovog puta, mada smo svjesni da će biti sasvim drugačija utakmica", rekao je nogometaš FK Sarajevo.

Nogometašima Sarajeva su poznate kvalitete Plemića.

"Poznajemo Zrinjski voma dobro. Mnogo puta smo igrali u prošloj sezoni jedni protiv drugih, a igrački kadrovi su manje-više isti. Smatram da Zrinjski igra dobro prema naprijed, ali i da imaju kvalitetnih igrača u veznom redu i u odbrani. Izbalansiran su tim", kazao je Tatomirović.

Za nastavak takmičenja se Sarajevo pripremalo u Sarajevu i Čitluku.

"Odradili smo dobro krakte pripreme u Čitluku, a potom i nastavili sa treninzima u Sarajevu. Radili smo na našoj igri i vjerujem da će to biti primijetno u ovim utakmicama koje su ostale do kraja sezone", smatra srbijanski nogometaš.

Sarajevo je peto na tabeli sa četiri boda na kontu.

"Trenutno mjesto na tabeli svakako nije zadovoljavajuće. Igrali smo dugo u Evropi i umor iz tih utakmica nam se vratio u prvenstvu, gdje nismo uspjeli da ostvarimo željeni broj bodova. Imamo još pet utakmica do kraja polusezone u kojima ćemo nastojati da osvojimo što je moguće više bodova, kako bi poslije 15. kola stanje na tabeli bilo drugačije u našu korist", izjavio je Tatomirović.

Sarajevo titulu prvaka BiH čeka od 2007. godine.

"Mi smo u krugu favorita za oba naslova, a tome u prilog govori naš snažni igrački kadar. Ipak, rano je još uvijek davati bilo kakve prognoze. Situaciju gledamo od utakmice do utakmice", kazao je on.

Prema njegovom mišljenju, četiri su kandidata za šampiona BiH.

"Uz nas, rekao bih da su Željezničar, Zrinjski i Široki Brijeg kandidati za naslov prvaka", završio je Tatomirović.

Utakmica Zrinjski - Sarajevo se igra u subotu s početkom u 16:00 sati.