Nogomet
0

Radovac: Svjesni smo važnosti utakmice protiv Zrinjskog, želimo pobjedu

Piše: D. B.
Ekipa Sarajeva će u subotu biti gost Zrinjskom u Mostaru. Bit će to teško gostovanje za tim trenera Mehe Kodre, no, mladi nogometaš Bordo ekipe vjeruje da se Divovi iz Mostara mogu vratiti sa osvojena tri boda.
Samir Radovac
Samir Radovac
Nakon odlaska Dženana Uščuplića uoči utakmice protiv Širokog, ekipu je preuzeo bh. stručnjak Meho Kodro. Na Pecari nije bio na klupi Divova, nego je svoju prvu utakmicu imao na Koševu protiv Travnika u Kupu BiH, protiv koje je upisao pobjedu.

"Kada dođe novi trener, nametanje u ekipi za pozicije počinje iznova. Svi žele da se dokažu, nametnu i zauzmu svoje mjesto u ekipi. Trenutno, mogu istaći da je sve u najboljem mogućem redu. Treninge obavljamo odlično i saradnja sa novim trenerom je jako dobra", izjavio je Radovac za portal Klix.ba.

Kodro će prvi težak ispit imati u Mostaru protiv Zrinjskog ovog vikenda.

"Želje nam je da ostvarimo što bolji rezultat. Smatram da smo kvalitetnija ekipa, ali respektujemo protivnika koji igra u dobro formi. Pobjedom bi popravili naše stanje na tabeli i svjesni smo važnosti utakmice. Nadam se da će sve proći onako kako mi želimo", rekao je mladi nogometaš Sarajeva.

Prema njegovom mišljenju, napad je najbolji dio ekipe Zrinjskog.

"Ne bih izdvajao pojedince, ali mogu reći da Zrinjski ima nekoliko kvalitetnih igrača u napadu i smatram da im je to jači dio ekipe", kazao je Radovac.

On je tokom reprezentativne pauze bio s mladom reprezentacijom BiH.

"Ja sam boravio sa ostatkom juniorske reprezentacije, koja je igrala kvalifikacije za Evropsko prvenstvo. Mnogo sam sretan što smo se uspjeli plasirati u narednu rundu kvalifikacija i što sam postigao gol u dresu sa državnim grbom", rekao je nogometaš Sarajeva.

Divovi su trenutno na petoj poziciji na tebeli sa 19 osvojenih bodova, četiri manje od prvoplasiranog Širokog Brijega. Bordo ekipa vjeruje da može mnogo bolje.

"Trenutno stanje na tabeli nije pokazatelj stvarnog kvaliteta u takmičenju, međutim, kiksali smo u nekoliko utakmica i to nam se vratilo. Siguran sam da će biti bolje u nastavku prvenstva. Jači smo za novog trenera, a tu je svakako i Leon Benko, koji će odlično pojačanje za nas", smatra Radovac.

Očekivanja navijača Sarajeva u ovoj sezoni su popprilično velika. Titula prvaka se čeka od 2007. godine.

"U Kupu smo jednom nogom u narednoj rundi takmičenja i nadamo se povoljnom žrijebu za narednu rundu. Smatram da posjedujemo veliki kvalitet u našim redovima i vjerujem da ćemo ostvariti dobre rezultate na oba fronta", riječi su veznjaka Sarajeva.

Kada je riječ o kandidatima za titulu prvaka, izdvojio je šest ekipa.

"Iza nas je jedna trećina prvenstva. Smatram da će vodećih šest ekipa između sebe riješiti pitanje prvaka. Nadam se da će na kraju prvenstava moje Sarajevo biti klub, koji će se naći na prvom mjestu", završio je Radovac.

Utakmica Zrinjski - Sarajevo se igra u subotu s početkom u 16:00 sati.