Nogomet
5

Kodro: Favoriti jesmo, ali Radnik je nezgodna ekipa

Piše: D. K.
Foto: F. K./Klix.ba
Foto: F. K./Klix.ba
Fudbalski klub (FK) Sarajevo sutra će na Olimpijskom stadionu "Asim Ferhatović Hase" dočekati Radnik iz Bijeljine, u okviru 12. kola BH Telecom Premijer lige BiH.
Meho Kodro i Džemal Berberović (Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba)
Meho Kodro i Džemal Berberović (Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba)

U dosadašnjih 11 kola Sarajevo je sakupilo 20 bodova i nalazi se na 5. mjestu na tabeli, dok je bijeljinski Radnik 13. sa osam sakupljenih bodova.

Svoja očekivanja od sutrašnje utakmice danas su na konferenciji za novinare iznijeli šef stručnog štaba Bordo tima Meho Kodro i odbrambeni igrač Džemal Berberović.

Kodri za sutrašnju utakmicu neće biti na raspolaganju dvojica igrača: Dario Purić zbog problema sa vanjskim meniskusom i Risto Mitrevski zbog povrede zgloba.

"Osim ta dva igrača, svi ostali su spremni za igru", kazao je Kodro.

Meho Kodro (Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba)
Meho Kodro (Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba)

Na opasku novinara da je u sutrašnjoj utakmici Sarajevo apsolutni favorit na domaćem terenu, Kodro je naveo kako Bordo tim sigurno jeste favorit, ali ne i apsolutni favorit.

"Gledao sam Radnik, radi se o nezgodnoj ekipi, koja ima trenera koji je dugo vremena bio u Njemačkoj, pa se može reći da Radnik ima neki njemački stil igre - jak presing, dobru defanzivu, igraju direktno prema protivničkom golu i imaju vrlo nezgodnog igrača Obradovića. Koliko će ta utakmica biti teška, to zavisi i od nas i našeg pristupa utakmici", naglasio je Kodro.

Nakon utakmice sa Radnikom, Sarajevo će 1. novembra na Grbavici gostovati gradskom rivalu Željezničaru.

Na pitanje šta misli o toj utakmici, Kodro je rekao da u Sarajevu trenutno o tome ne razmišljaju.

"Stručni štab i igrači Sarajeva samo razmišljaju o sutrašnjoj utakmici. To je naš prioritet i sve što dođe poslije te utakmice je u drugom planu", odgovorio je Kodro.

Džemo Berberović očekuje da će njegov tim sutra trijumfovati nad Radnikom, što bi znatno omogućio brzo postignuti gol.

"Imali smo sedmicu dana da se pripremimo za ovu utakmicu. Svi znamo da na Koševu nije lako igrati, jer se protivnici brane. Ako budemo igrali onako kako se dogovorimo u svlačionici, mislim da ne bi trebalo biti problema", rekao je Berberović.

Džemal Berberović (Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba)
Džemal Berberović (Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba)

On smatra kako će njegovi saigrači nakon sutrašnje utakmice imati sasvim dovoljno vremena da se pripreme za meč sa rivalom Željezničarom.

"Nadam se da će biti onako kako svi priželjkujemo. Mislim da imamo kvalitetnu ekipu i uz sutrašnju pobjedu ne bi trebalo biti problema", dodao je Berberović.

Do kraja polusezone premijerligaškog takmičenja ostala su još četiri kola, nakon čega će uslijediti pauza.

Upitan da li ima zacrtan cilj koliko želi osvojiti bodova u ta preostala četiri kola, šef stručnog štaba Sarajeva kazao je da bi najsretniji bio kada bi ishodi bile četiri pobjede.

"Ali, to ne zavisi samo od nas, već i od ostalih faktora. Trenutno smo u zaostatku šest bodova za prvoplasiranim i ne bi valjalo da se ta razlika poveća. Nadam se da smo u stanju da smanjimo tu razliku u naredna četiri kola", optimističan je Kodro.

Utakmica Sarajevo - Radnik na programu je sutra sa početkom u 14.30 sati.