Nogomet
20

Zmajevi ponovo na doping-kontroli, propustili jutarnji trening

Klix.ba
Foto: NSBiH
Foto: NSBiH
Bh. reprezentativci podvrgnuti su danas doping-kontroli u Chicagu, zbog čega su propustili jutarnji trening.

FIFA-in antidoping tim danas je boravio u hotelu "Four Seasons", u kojem su odsjeli bh. reprezentativci tokom priprema za Svjetsko prvenstvo, te od svih igrača uzeli uzorke krvi i urina.

"Svi suplementi koje koristimo su već ranije poslati na analizu i dobijena je potvrda da su doping free ili dozvoljeni za upotrebu sportista. Ovo je redovna kontrola i očekujemo još najmanje dvije ovakve posjete do početka Svjetskog prvenstva. Nema razloga za brigu, imamo dobre odnose sa igračima, oni vjeruju medicinskom timu i ponašaju se u skladu sa našim uputama", kazao je doktor Reuf Karabeg.

S obzirom da je zbog doping-kontrole jutarnji trening odgođen, bh. Zmajevi su vrijeme provodili u holu hotela uz kafu i razgovor.

Medunjanin, Mujdža i Begović razgovarali su o utakmici sa Obalom Slonovače, ali i o predstojećem susretu sa Meksikom.

"Utakmica sa Obalom Slonovače je bila dobar test za nas i mada rezultat nije bio u prvom planu odigrali smo dobro. Važno je da nastavimo kontinuitet i u narednoj utakmici, bez obzira što je prijateljska, da igramo kao ekipa i ostavimo dobar utisak", kazao je Medunjanin.

Istakao je da su treninzi naporni, ali takvi trebaju biti.

"Na Svjetskom prvenstvu svi želimo 100 posto biti spremni za utakmice koje nas očekuju. Meksiko je dobar tim. Do sada ih nismo ni jednom pobijedili i vrijeme je da to uradimo. Međutim, najbitnije je da svi završimo utakmicu bez povreda i da zdravi dočekamo turnir u Brazilu", istakao je.

Prvi golman bh. tima Asmir Begović kazao je da će utakmica biti teška, ali vjeruje u pozitivan rezultat.

"Utakmica jeste prijateljska, ali mi se spremamo za Brazil i važna nam je svaka pobjeda", rekao je Begović.

"Mislim da je najbitnije da mi damo sve od sebe i odigramo što bolje možemo", dodao je Mensur Mujdža, objavljeno je na zvaničnoj stranici NSBiH.