Dobro raspoloženje
271

Zmajevi otputovali u Finsku, danas u planu trening u Tampereu

Piše: N. K.
Foto: I. Š./Klix.ba
(Foto: I. Š./Klix.ba)
Reprezentativci Bosne i Hercegovine su zajedno sa stručnim štabom u 10:30 sati otputovali čarter letom u finski Tampere, gdje ih u subotu protiv domaćina očekuje utakmica kvalifikacija za Evropsko prvenstvo.
Već danas u 18:00 sati Zmajevi će obaviti prvi trening u Finskoj, dok je zvanični trening na stadionu Tampere zakazan za sutra u isto vrijeme.

Utakmica protiv Finske je na rasporedu u subotu od 18:00 sati, a tri dana kasnije gostujemo selekciji Italije u Torinu.

Selektor Robert Prosinečki je uoči puta podvukao kako je ekipa imala problema zbog nevremena tokom priprema u Sarajevu.

"Svi su zdravi, spremni za ove dvije utakmice koje slijede, pogotovo ovu prvu za dva dana. Sve u svemu, dobro je. Tamo ćemo imati treninge pa prekosutra utakmicu koja odlučuje puno i mislim da nam je to jedna od najvažnijih utakmica u kvalifikacijama. Finci su dobri, ali idemo optimistični i vjerujemo da možemo napraviti dobar rezultat", rekao je naš selektor na aerodromu pred polazak.

Miralem Pjanić je istakao kako svi u ekipi znaju da je Italija favorit grupe i da će uzeti dosta bodova protiv Finske i Grčke.

"Nama je bitno da također uzimamo bodove protiv takozvanih manjih ekipa. Znamo da ukoliko u finskoj uzmemo tri boda, onda smo na dobrom putu. Neće biti lako, dobra su ekipa. Očekuje nas teška utakmica", rekao je Pjanić.