Pozivaju na oprez
34

Pjanić i Prosinečki uoči puta za Finsku: Slijedi nam jedan od najvažnijih mečeva

Piše: N. K.
Pjanić govorio ispred Zmajeva (Foto: I. Š./Klix.ba)
Pjanić govorio ispred Zmajeva (Foto: I. Š./Klix.ba)
Reprezentativci Bosne i Hercegovine zajedno sa stručnim štabom danas putuju u Finsku, gdje ih u subotu protiv domaćina očekuje utakmica kvalifikacija za Evropsko prvenstvo, a uoči puta medijima su se obratili selektor Robert Prosinečki i veznjak Miralem Pjanić.

Naš veznjak je podvukao da svi u ekipi znaju kako je Italija favorit grupe i da će uzeti dosta bodova protiv Finske i Grčke.

"Nama je bitno da uzimamo bodove protiv ovih takozvanih manjih ekipa. Znamo da smo, ukoliko u Finskoj uzmemo tri boda, na dobrom putu. Neće biti lako, dobra su ekipa. Očekuje nas teška utakmica. Otkad je selektor Prosinečki tu, mislim da smo dobro igrali. Reprezentacija ima dobre rezultate, dobro igramo. Mislim da nema razloga da tako ne nastavimo. Nadamo se dobroj utakmici i osvajanju tri boda. Vidjet ćemo kako će proteći utakmice. Mi ćemo ući da pokušamo pobijediti i osvojiti maksimalna tri boda. Ne znaš nikad kako će se razviti utakmica. Finska je dobra ekipa, neće biti lako, dobro se brane i ako osvojimo tri boda bit će nam kasnije lakše da odemo na Evropsko prvenstvo", rekao je Pjanić.

Juventusov igrač ističe kako je spreman za susret s Italijom.

"Bitno je da prvu utakmicu što bolje odigramo. Bit ću tu da dam podršku svojim prijateljima. Italijani se spremaju za meč protiv nas kao i za svaki drugi. Oni su favoriti grupe. Kada igraju, pokušavaju pobijediti. Sigurno da će protiv nas imati problema. Imamo mi dobru reprezentaciju. Bitno je da prvu protiv Finske odigramo na najbolji način pa će biti lako pripremiti drugu", ponavlja Pjanić.

Prosinečki ima slično mišljenje kao i Pjanić.

"Imali smo određenih problema tokom priprema u Sarajevu zbog nevremena. Međutim, svi igrači su zdravi i spremni za ove dvije predstojeće utakmice. Imamo još dva treninga i onda slijedi utakmica koja odlučuje puno. Vjerujemo da možemo napraviti dobar rezultat. Ništa se neće desiti ako jedan dan nismo obavili trening", rekao je Prosinečki.

Selektor BiH smatra kako Finska nije nimalo bezazlen protivnik te poziva na oprez.

"Kod kuće nisu primili pogodak veliki broj utakmica zaredom i sigurno neće biti lako. Ne smijemo ih potcijeniti i misliti lako ćemo izaći s njima na kraj. Znamo šta se dešava u takvim slučajevima", poručio je Prosinečki.

Zmajevi će put Tamperea krenuti čarter letom u 10:00 sati, a danas u 18:00 sati planiran je i trening. Susret s Finskom je na rasporedu u subotu u 18:00 sati.