Sušić poziva na ozbiljnost
2

Zmajevi obavili još jedan trening na Soldier Fieldu

Piše: N. J.
Stadion Soldier Field (Ljubaznošću Enidigitalmedie i Latifa Carkovića)
Nogometni reprezentativci BiH su održali još jedan trening u Chicagu, uoči prijateljskog meča sa selekcijom Meksika, koji je na rasporedu u petak u tri sata ujutro po našem vremenu.

Prema informacijama koje smo dobili od našeg čitatelja, teren i trava na stadionu Soldier Field izgledaju fantastično, a i temperatura je za vrijeme treninga bila idealna, 20 stepeni. Igrači nisu imali previše naporan treninig, a više su nego zadovoljni, kako uslovima, tako i dobrodošlicom Bosanaca koji žive u Chicagu i navijača.

Pjanić je rekao da će svi zajedno učiniti sve da obraduju vjerne navijače, kojih se u Chicagu očekuje oko 30.000. Na konfrenciji za novinare prije treninga, naš selektor Safet Sušić je kazao da su se igrači odmorili od puta iz Irske i da nema nikakvih problema u timu. Naglasio je da smo u subotu izgubili od objektivno lošije ekipe (selekcije Irske) i da će nastojati da u meču protiv Meksika postignemo što bolji rezultat. Očekuje puno više zalaganja od naših igrača, jer, kako je kazao, iako je ovo prijateljska utakmica, treba je shvatiti kao početak stvaranja tima za utakmice koje nam predstoje u kvalifikacijama za naredno svjetsko prvenstvo.

Inače, u prodaji je ostalo još nešto malo karata za utakmicu. Očekuje se da temperatura bude između 14 i 16 stepeni, dok postoji 30 posto šansi da padne kiša.