Nogomet
0

Zlata vrijedan trijumf Paderborna, Schalke gurnuo Stuttgart ka nižem rangu

Klix.ba
(Foto: EPA)
Šest utakmica 31. kola Bundeslige ponudilo je dosta uzbuđenja, rezultatskih preokreta i promjene na začelju tabele koje nagovještavaju nikad zanimljiviji finiš kada je u pitanju borba za opstanak.

Werder Bremen tokom proljetnog dijela sezone igra dosta dobro, a najbolja potvrda toga je još jedan trijumf ostvaren na Weser stadionu. Minimalnim rezultatom Werder je danas porazio Frankfurt. Jedini pogodak na utakmici postigao je Selke u 66. minuti. Izet Hajrović nakon dugo vremena utakmicu je započeo od prve minute, a zamijenjen je pola sata prije kraja.

Zlata vrijedan trijumf u borbi za opstanak ostvario je Paderborn na gostovanju kod direktnog konkurenta, Freiburga rezultatom 2:1. Mreže su mirovale sve do 40. minute, kada pogodak za Freiburg postiže Petersen. Dvadeset minuta prije kraja Rupp na asistenciju Srđana Lakića pogađa za 1:1. Mensur Mujdža nije ulazio u igru u timu Freibirga, dok na drugoj strani zbog pet žutih kartona nije bilo Marija Vrančića.

U jednom od derbija kola Hoffenheim i Borussia Dortmund podijelili su bodove (1:1). U 33. minuti Hoffenheim dolazi u vodstvo preko Kevina Vollanda, da bi samo dvije minute kasnije za konačnih 1:1 pogodio Mats Hummels. U domaćem timu svih 90 minuta odigrao je Ermin Bičakčić, dok je Sejad Salihović ovog puta u igru ušao u sudijskoj nadoknadi vremena. Na drugoj strani na klupi za rezervne igrače sjedio je golman Zlatan Alomerović.

Zaniljivo je bilo i u Gelzenkirchenu gdje je Schalke nakon nekoliko rezultatskih preokreta n akraju porazio Stuttgart rezultatom 3:2. Semafor je pokrenut nakon samo devet minuta, a strijelac za 1:0 bio je Klas Jan Huntelaar. U 22. minuti gosti preko Martina Harnika dolaze do izjednačenja. Pogotkom Filipa Kostića u šestoj minuti drugog poluvremena Stuttgart dolazi u vodstvo. U 78. minuti Klas Jan Huntelaar svojim drugim pogotkom pogađa za 2:2. Pogodak vrijedan trijumfa za domaćina je u samom finišu postigao Boateng. Sead Kolašinac i Vedad Ibišević meč su odgledali sa klupa za rezervne igrače.

Rezultati:

Augsburg – Koln 0:0 Bremen – Frankfurt 1:0

Freiburg – Paderborn 1:2 Hoffenheim – Dortmund 1:1 Schalke – Stuttgart 3:2 Wolfsburg – Hannover 2:2

Tabela:

  1. Bayern (-1) 76
  2. Wolfsburg 62
  3. Monchengladbach (-1) 57
  4. Leverkusen (-1) 55
  1. Schalke 45
  2. Augsburg 43
  3. Bremen 42
  4. Hoffenheim 41
  5. Dortmund 40
  6. Mainz (-1) 37
  7. Köln 36
  8. Frankfurt 36
  9. Hertha (-1) 34
  10. Paderborn 31
  11. Freiburg 30
  1. Hannover 30
  2. Hamburger SV (-1) 28
  3. Stuttgart 27