Remi protiv Bilbaoa
14

Zidane stao u odbranu igrača: Igramo dobro i zaslužili smo puno više

Klix.ba
Foto: EPA-EFE
Foto: EPA-EFE
Trener Real Madrida Zinedine Zidane bio je razočaran nakon remija njegove ekipe na gostovanju kod Athletic Bilbaoa, a meč koji se igrao na San Mamésu završen je bez pogodaka.

Francuski stručnjak kazao je nakon meča da je razočaran zbog igrača te je stao u odbranu Sergija Ramosa koji je dobio 19 crveni karton u La Ligi.

"Zaslužili smo više, ali nismo zabili pogodak koji nam je mogao donijeti tri boda. Bez obzira na remi, nisam zabrinut, već sam razočaran zbog igrača. Oni se osjećaju isto. Moj zadatak je da svi razmišljamo pozitivno, a nakon prošle sezone u kojoj smo zabijali u završnicama, ove to nije slučaj i zbog toga imamo problem. Što se tiče Ramosa, on nije sretan jer misli da nije zasluženo dobio crveni karton. Tako je kako je, ovakve stvari se ne mogu promijeniti", kazao je Zidane.

Nakon toga, Zidane je rekao da Real Madrid mora biti bolji ispred gola te da su sada na svom kontu trebali imati četiri boda više.

"Znali smo da možemo smanjiti prednost Barcelone i dali smo sve od sebe, ali nismo zabili pogodak. Zaslužili smo više jer igramo dobro. Da smo zabili u utakmicama u kojim smo bili bolji, a to su Bilbao i Atletico Madrid, sada bi imali četiri boda više. Moramo biti bolji ispred gola i nemamo šta puno razmišljati. Ne ide nas, posebno na gostovanjima, ali moramo nastaviti raditi", završio je francuski stručnjak.

Real Madrid se nakon 14 odigranih kola nalazi na četvrtoj pozicij s 28 bodova, osam manje od prvoplasirane Barcelone.