Pobjeda u Torinu
222

Zidane: Ronaldo je drugačiji od ostalih, moj gol protiv Bayera je ljepši

Klix.ba
Foto: EPA-EFE
Foto: EPA-EFE
Trener Real Madrida Zinedine Zidane kazao je nakon pobjede njegove ekipe u Torinu protiv Juventusa u prvom meču četvrtfinala Lige prvaka rezultatom 3:0 da nije lako postići tri gola Staroj dami, a istakao je da je Cristiano Ronaldo drugačiji igrač od ostalih.

Novinare je prije svega zanimalo šta Zidane misli o drugom Ronaldovom golu koji je postigao makazicama, a na pitanje koji pogodak je bolji, njegov iz finala Lige prvaka ili Ronaldov, nije previše razmišljao i kroz osmijeh je kazao:

"Oh, pa moj, definitivno moj. Nije lako postići tri pogotka protiv Juventusa u gostima, odigrali smo odličan meč, no i Juve je dobro igrao. Stavili su nas pod pritisak i kreirali su prilike, ali smo mi bili konkretniji. Naravno da Juventus nije sretan zbog rezultata i to je klub koji će uvijek biti u mom srcu", rekao je Zidane.

Nakon toga, trener Kraljevskog kluba osvrnuo se na igre Cristiana Ronalda koji je još jednom pokazao o kakvom igraču je riječ i da se nikada ne odmara od ciljeva koje je postavio.

"Cristiano Ronaldo je drugačiji od ostalih. On je drugačiji igrač od bilo kojeg drugog i uvijek ima želju da napravi nešto nevjerovatno u Ligi prvaka. On se nikada ne odmara od ciljeva koje je postavio. Njegove makazice su bile nevjerovatne, ali je promašio i dvije prilike. To je nogomet", završio je trener Real Madrida.

Uzvratni meč Lige prvaka igra se za sedam dana u Madridu.