Francuz otvoreno
26

Zidane: Ronaldo bi bio zvijezda da smo igrali zajedno

Klix.ba
Foto: EPA
Foto: EPA
Trener madridskog Reala Zinedine Zidane rekao je da u finalu Lige prvaka nema favorita te da u igri ekipe u predstojećem dvoboju s Juventusom neće ništa mijenjati.

"Znamo svi koliki je pritisak u Real Madridu. Uvijek smo favoriti, ali u stvarnosti, u finalu nema favorita. Nismo favoriti, ali nije ni Juventus. Šanse su podjednake. Ipak, ponovo smo u finalu i sve je moguće. Ove sezone smo obavili mnogo posla, osvojili smo titulu u La Ligi i ušli u finale Lige prvaka. Najvažnije je da smo svi spremni. Ništa nećemo mijenjati. Pričat ćemo o meču i to je sve. Ništa se ne mijenja, ništa ne bi trebalo da se mijenja. Radit ćemo stvari onako kako uvijek radimo i vidjet ćemo", rekao je bivši nogometaš Juventusa i Reala.

Zidane je istakao da je igra na sredini terena veoma važna, a pohvalio je i Cristiana Ronalda.

"Ronaldo bi bio zvijezda da smo igrali zajedno, pošto on postiže golove. To je najvažnije, postići golove i spriječiti golove. Očekujem otvorenu utakmicu. Živio sam i igrao u Juventusu i znam da oni ne igraju samo defanzivno. Cristiano je dobra osoba, pošto brine za druge. Najvažnije je ono što on radi profesionalno. On uvijek želi više. Čak i na treninzima želi da pobijedi. Ima nešto u sebi, rođeni je vođa, posebno na terenu", rekao je Zidane.

Podsjetimo, finale Lige prvaka u Cardiffu između Juventusa i Real Madrida igra se u subotu u 20:45 sati.