Liga prvaka
12

Zidane pred Juventus: Ne razmišljamo o pobjedi iz Cardiffa, ovaj meč je druga priča

Klix.ba
Foto: EPA-EFE
Foto: EPA-EFE
Trener Reala iz Madrida Zinedine Zidane kazao je da prvi meč četvrtfinala Lige prvaka protiv Juventusa nema nikakve veze s prošlogodišnjim mečom ovih klubova odigranim u finalu najelitnijeg klupskog takmičenja na svijetu.

Real Madrid večeras od 20:45 sati gostuje Juventusu u prvoj utakmici četvrtfinala Lige prvaka, a ovo je prvi međusobni ogled ovih klubova nakon što je Real prošle godine u finalu Lige prvaka savladao Juventus rezultatom 4:1.

Zidane smatra da će večeras "biti druga priča" i da večerašnji meč nema "veze s onim od prošle godine".

Real je u posljednjih 11 mečeva upisao 10 pobjeda i jedan poraz i to od Espanyola (1:0) krajem februara. Sezona nije dobro počela za Galacticose, ali kako se bliži njen kraj, tako i njihova forma raste.

"Mi smo ovdje da odigramo dobru utakmicu, ali sigurno da finale iz Cardiffa nema veze s ovim mečom i nećemo razmišljati o tom finalu. Ovo je potpuno drugačija priča. Ove sezone nam ne ide kako smo očekivali, ali sam sretan, jer smo u dobroj formi", kazao je Zidane.

Trener Reala je uporedio Juventus i Real kazavši da su ove dvije ekipe vrlo slične po mentalitetu. Iskoristio je priliku i da pohvali svog protivnika čije je boje branio kao nogometaš.

"Mislim da su Juventus i Real vrlo slični po mentalitetu. Mislim da sam naučio mnogo o tome dok sam igrao ovdje. Ovaj Juventusov tim je uvijek bio jak i to potvrđuje i u ovoj sezoni. Oni su kompletan tim i moramo mnogo paziti na njihovu snažnu odbranu, kao i na opasan napad. Snažni su na svakoj poziciji", kazao je francuski stručnjak.