PSG razbio Real Madrid
11

Zidane nije zabrinut: Svi smo u istom čamcu bez obzira na pobjedu ili poraz

K. H.
Zinedine Zidane (Foto: EPA-EFE)
Zinedine Zidane (Foto: EPA-EFE)
Trener Real Madrida Zinedine Zidane nije krio razočarenje zbog poraza od PSG-a rezultatom 3:0, ali je otkrio da se ne brine previše jer vjeruje u svoju ekipu.

PSG je u potpunosti nadigrao Real i za 90 minuta postigao im je tri pogotka te je tako prvi meč grupne faze riješio u svoju korist i osvojio tri boda.

Nakon utakmice, Zidane je rekao da njegov tim nije imao intenzitet tokom meča te da su loše odgovorili na presing PSG-a, kojeg su, kako je rekao, očekivali.

"Bili su bolji od nas u svakom segmentu igre, a ono što me posebno brine jeste nedostatak intenziteta. Ako meč ne otvorite dobro u ovom takmičenju, onda je sve jako komplikovano. PSG je ekipa koja zna stvoriti šansu, znali smo da će nam napraviti presing i nismo najbolje odgovorili na to. Imali smo neke prilike, postigli dva pogotka, ali je ih VAR poništio", kazao je Zidane.

On je nakon toga rekao da svi igrači trebaju preuzeti odgovornost za poraz, kao što je to slučaj u pobjedi.

"Svi smo u istom čamcu bez obzira na pobjedu ili poraz. Ne želim upirati prstom u bilo koga, svi smo krivi što smo izgubili, ali ja nisam zabrinut jer obično stvaramo prilike", kazao je francuski trener.

Pogotke za pobjedu PSG-a postigli su Di Marija i Meunier, s tim da je bivši igrač Kraljevskog kluba postigao dva gola.