Trijumf Espanyola
29

Zidane nakon poraza: Teško nam je, nogomet je ponekad misterija

Klix.ba
Zinedine Zidane (Foto: EPA-EFE)
Zinedine Zidane (Foto: EPA-EFE)
Ekipa Real Madrida poražena je od Espanyola u susretu 26. kola španske La Lige rezultatom 1:0, a nakon susreta trener Kraljevskog kluba Zinedine Zidane istakao je da nogomet ponekad može biti misterija.

Zidane je kazao da i poslije pet dobrih rezultata Real Madrid ne može dopustiti poraz, a dodao je da ga posebno boli činjenica da su poraz doživjeli u samom finišu.

"Šta nam je nedostajalo u ovom meču? Pomalo svega. Dobro smo otvorili meč, imali smo dobre prilike u prvom poluvremenu, no nismo ih pretvorili u pogodak. Nismo igrali našu igru u drugom poluvremenu, a nogomet ponekad može biti misterija. Morate prihvatiti loše trenutke, čak i nakon pet dobrih utakmica i rezultata, ovo nismo mogli priuštiti sebi", istakao je Zidane, a potom nastavio:

"Nismo zaslužili ovaj poraz i to je ono što me boli. Espanyol je imao samo nekoliko prilika, ali to je još uvijek slab rezultat. Kada igrate 0:0, to su stvari koje se dešavaju. Mi uvijek tražimo pobjedu i tri boda, a nakon toga i objašnjenje zbog čega do toga nismo došli. Najgore od svega je primiti pogodak u posljednjoj minuti. To je teško, posebno zbog napora koji smo uložili", završio je trener Real Madrida.

Kraljevski klub uskoro očekuje i uzvratni meč osmine finala Lige prvaka protiv PSG-a, a u prvom meču slavili su rezultatom 3:1.

Nakon 26 odigranih kola u španskoj La Ligi, Real Madrid se nalazi na trećoj poziciji sa 51 osvojenim bodom, čak 14 manje od prvoplasirane Barcelone i jedan meč manje.