Francuz oprezan
10

Zidane nakon pobjede nad Atleticom: Još nismo ništa osvojili

Klix.ba
Zinedine Zidane (Foto: EPA)
Zinedine Zidane (Foto: EPA)
Iako je njegov Real Madrid u prvoj polufinalnoj utakmici Lige prvaka pobijedio Atletico Madrid rezultatom 3:0, trener Kraljeva Zinedine Zidane je veoma oprezan te ne smatra da je plasman u finale osiguran.

Zidane je bio veoma zadovoljan igrom svoje ekipe, no, već razmišlja o revanšu.

"Dobro smo se pripremili i odigrali sjajnu utakmicu. Rezultat 3:0 pokazuje našu superiornost i nivo naše forme, no, čeka nas uzvratna utakmica. Morat ćemo se boriti žestoko te večeri. Ne znam da li je ovo moja najbolja utakmica na klupi Reala, ali je bila odlična. Nije lako postići tri gola ovakvom timu. U prvom poluvremenu smo igrali fantastično, u visokom ritmu i pokazujući tehničke sposobnosti, a stvorili smo i mnogo šansi. Činjenica da smo sačuvali svoju mrežu je veoma važna", izjavio je Zidane.

Sva tri gola Reala djelo su Cristiana Ronalda, no, nije samo Portugalac dobio pohvale trenera.

"Ronaldo uvijek daje golove, unikatan je. Isco je odigrao sjajnu utakmicu, kao i Asensio i Vasquez. Imali smo dubinu u napadu, ali i balans u odbrani. Nacho je igrač koji može igrati na svakoj poziciji u odbrani, impresionira me svojom spremom i koncentracijom", rekao je trener Reala.

Ipak, upozorio je da još uvijek nije gotovo te da ekipa treba odigrati odlično i na gostovanju.

"U ovome smo svi zajedno, treba nam svaki naš igrač do kraja sezone. Zadovoljni smo igrom protiv Atletica, ali moramo odigrati savršeno i na Calderonu kako bismo prošli u finale. Sada uživamo u rezultatu, odmaramo se i razmišljamo o subotnjoj utakmici u La Ligi", završio je Zidane.