Kiks Reala
12

Zidane i Courtois ogorčeni: To nije bila nogometna utakmica, žalosno je šta su nam učinili

H. H.
Real je bio primoran igrati utakmicu uprkos vremenskim nepogodama (Foto: EPA-EFE)
Real je bio primoran igrati utakmicu uprkos vremenskim nepogodama (Foto: EPA-EFE)
Real Madrid je kao gost odigrao neriješeno protiv Osasune 0:0 i propustio je priliku da barem nakratko preuzme lidersku poziciju u La Ligi, ali meč odigran po sniježenom nevremenu i zaleđenom terenu izazvao je dosta polemika.

Rijetko kada se Zinedine Zidane mogao vidjeti tako bijesan nakon utakmice. Francuski trener bio je ogorčen što se utakmica morala igrati uprkos vremenskim nepogodama.

Real Madrid je bio primoran otputovati u Pamplonu uprkos tome što im je avion bio zaglavljen na aerodromu više od tri sata dok su čekali odobrenje za let, a i na stadionu El Sadar dočekali su ih slični uslovi.

"Napravili smo ono što smo mogli na terenu, ali to nije bila nogometna utakmica. Uslovi su bili vrlo teški i meč je trebao biti odgođen. Sve što se dogodilo ova dva dana bilo je vrlo komplicirano, a sada ne znamo ni kada se možemo vratiti u Madrid", kazao je Zidane.

I belgijski golman Thibaut Courtois kritikovao je odluku čelnika La Lige kojom su bili primorani da putuju u Pamplonu usred oluje i da igraju meč.

"Uspjeli smo odigrati meč, ali pomalo je žalosno šta su nam učinili odlukom da moramo igrati. Također, to se odnosi na Rayo Vallecano i druge ekipe koje su morale igrati, jer već znalo da će se dogoditi sniježno nevrijeme. Prije svega mora se razmišljati o sigurnosti i morate shvatiti da smo i mi ljudi i da nismo lutke koje uvijek moraju igrati u predstavi", rekao je Belgijanac za Movistar TV.

Budući da je i Madrid također zatrpan snijegom, Real nije imao šansu da se vrati kući nakon utakmice i ostao je u svom hotelu u Pamploni. Navodno bi kući mogli tek u ponedjeljak, iako Kraljeve već u srijedu očekuje meč u Kupu kralja protiv niželigaša Alcoyana.