Liga prvaka
23

Zidane: Finale protiv Juventusa je za nas najvažnija utakmica u sezoni

Piše: D. B.
Zinedine Zidane (Foto: EPA)
Zinedine Zidane (Foto: EPA)
Trenera Real Madrida Zinedine Zidane je na konferenciji za medije održanoj uoči finala Lige prvaka protiv Juventusa, koje se igra u subotu 3. juna u Cardiffu, govorio s mnogo respekta o protivniku, a istakao je i spremnost svoje ekipe da odbrani titulu evropskog klupskog prvaka.

Zidane smatra da su oba kluba zasluženo u finalu.

"Ovo je finale, posebnih 90 minuta. Juventus je dobar u odbrani, a mi smo dosad postigli mnogo golova. Međutim, to ništa ne vrijedi u finalu. Dva najbolja tima se bore za trofej, pa ćemo gledati odličnu utakmicu", izjavio je Zidane.

Prema njegovom mišljenju, Kraljeve čeka najvažnija utakmica sezone.

"Ovo je posljednja utakmica sezone za nas, smatram da je i najvažnija. Spremat ćemo se s istom posveženosti, ništa se ne mijenja u odnosu na prethodne utakmice. Sretni smo što smo se plasirali u finalu i svjesni koliko će biti teško, ali smo radili vrijedno i zaslužili smo se naći u Cardiffu", rekao je trener Madriđana.

Dobra vijest za njega je to što su mu svi igrači na raspolaganju.

"Ekipa je u dobrom stanju, ostalo je još nekoliko dana i treninga, fokusirani smo na ono što trebamo uraditi. Drago nam je zbog povratka Garetha Balea, sretan sam što se oporavio i što nema problema. Zajedno ćemo se pripremiti za utakmicu, svi su na raspolaganju, tako da imam 23 igrača. Bit će teško odabrati one koji će igrati", kazao je Zidane.

Bianconeri su mijenjali formaciju iz 3-5-2 u 4-2-3-1, ali to Zidanea ne zanima.

"Nije bitno u kojoj formaciji će igrati. Ako Dani Alves više naprijed ili nazad, to ništa ne mijenja. Juve igra odlično u obje formacija, mi ćemo pokušati nanijeti štetu protivniku, vidjet ćemo šta će se dogoditi", dodao je nekadašnji igrač Reala i Juventusa.

Paula Dybalu je istakao kao najopsnijeg igrača u protivničkom sastavu, ali je upozorio i na ostale.

"Dybala je njihov najopasniji igrač, ali su tu još Gonzalo Higuain i Dani Alves, dok se i ostalih treba čuvati. Protiv Juventusa nisam želio igrati u osmini finala, ali sada nemam izbora", završio je Zidane.

Finalna utakmica Lige prvaka se igra u subotu od 20:45 sati.