Nogomet
7

Zidane: Bale je tražio oprost zbog crvenog kartona, o sudijama neću govoriti

Klix.ba
Gareth Bale i Zinedine Zidane (Foto: EPA)
Gareth Bale i Zinedine Zidane (Foto: EPA)
Velški reprezentativac i zvijezda Real Madrida Gareth Bale dobio je crveni karton u drugom poluvremenu utakmice protiv Las Palmasa u La Ligi, no, kasni gol Cristiana Ronalda je Kraljevima donio izjednačenje 3:3 i jedan osvojeni bod za ekipu trenera Zinedinea Zidanea koji je otkrio da se njegov igrač izvinio zbog isključenja.

Stvari su krenule dobro po Real, Isco je pogodio za vodstvo, a potom se situacija okrenula. Tanausu je u 10. minuti izjednačio rezultat, a potom je Bale izgubio kontrolu u 47. minuti te je nakon prekšaja odgurnuo protivničkog igrača, zbog čega je isključen.

Nakon toga je u 56. minuti Viera pogodio iz penala za vodstvo Las Palmasa 2:1, a onda je tri minute kasnije Boateng povisio na 3:1.

Međutim, uprkos igraču manje na terenu, Real je spasio bod zahvaljujući Cristianu Ronaldu koji je u 86. minuti s bijele tačke smanjio zaostatak svog tima, a potom u 89. postavio konačnih 3:3.

Zidane je bio vidno nezadovoljan rezultatom, ali alibi nije tražio.

"Bale je tražio oproštaj zbog crvenog kartona, nije sretan, ali to je tako. Ovakve stvari se događaju, to se ne može promijeniti. Ipak, s desetoricom na terenu smo remizirali 3:3. O sudijama zaista ne želim razgovarati, ne tražimo izgovore. Gledam samo ono što mi trebamo raditi i vjerujem da smo mogli bolje. Postoje trenuci u sezoni poput ovih, ali se ne možemo pravdati suđenjem", izjavio je Zidane.

Real je drugi na tabeli s 56 bodova, dok je Barcelona prva s 57 bodova. Ipak, tim iz Madrida ima utakmicu manje.