Liga prvaka
16

Zidane: Atletico nikada ne odustaje, ne razmišljamo o uzvratu

Klix.ba
Foto: EPA
Foto: EPA
Trener Real Madrida Zinedine Zidane pohavlno je govorio o osobinama Atletico Madrida s kojim se susreće u prvoj utakmici polufinala Lige prvaka.

Zidane se osvrnuo na bespoštednu borbu Alteicovih igrača po kojoj su postali prepoznatljivi.

"Atletico je ekipa koja stalno napreduje i otežava nam život, posebno u posljednjih četiri, pet godina. Kao i mnogi drugi timovi. Oni nikada ne odustaju, kakva god da je situacija. Oni se bore i znaju svoje snage te ih dobro koriste. Mi također imamo svoje oružje", rekao je trener koji je prošle sezone osvojio Ligu prvaka s Real Madridom nakon što je u finalu savladao upravo Atletico Madrid.

Real i Atletico se već tri sezone uzastopno susreću u Ligi prvaka i svaki put je slavio Real Madrid. Prvo su 2014. godine igrali finale, potom su godinu dana kasnije koplja ukrstili u četvrtfinalu da bi prošle godine ponovo igrali finale.

"Šta se desilo u prošlosti, desilo se. Ne možete se osloniti na prošlost. To je bilo pozitivno za nas, ali sada je drugačije. Nismo favoriti. Situacija je 50-50 kao i uvijek u nokaut fazi. Mi ćemo učiniti sve da bismo pobijedili sutra. Ne razmišljamo o uzvratu, nego samo o sutrašnjoj utakmici", poručio je Zidane te dodao da će Raphael Varane biti spreman za meč, ali da ponovo ne može računati na povrijeđenog Pepa.

Utakmica počinje sutra u 20:45 sati na stadionu Santiago Bernabeu, domaćem terenu Real Madrida.