Nesuglasice oko plate
0

Zenit pomilovao Keržakova, Denisov i dalje među rezervama

Totalsport
Aleksandr Keržakov
Aleksandr Keržakov
Ruski nogometni reprezentativac Aleksandr Keržakov (29) vraćen je u prvi tim Zenita nakon što je riješio nesuglasice s trenerom Lucianom Spallettijem.

Keržakov je, podsjetimo, prebačen u rezervni sastav nakon što je pružio podršku saigraču Igoru Denisovu koji je odbio igrati dok ne dobije povećanje plate. Denisov se na takav potez odlučio bijesan zbog dovođenja Brazilca Hulka i Belgijanca Axela Witsela kojima je klub dao osjetno veće plate nego drugim igračima. Njegovu je akciju podržao i Keržakov, pa je zajedno s njim i izletio iz prvog tima.

No, budući da je njegov prekršaj ipak bio manji, odnosno da nije postavljao ultimatum klubu, Keržakov je nakon razgovora sa Spalettijem vraćen u tim i konkurirat će već za subotnji dvoboj protiv Lokomotiva u 10. kolu ruskog prvenstva. Denisov će, ipak, ostati među rezervama sve dok se ne izvine.

Događanja u Zenitu nisu omela ruskog selektora Fabija Capella da obojici spomenutih igrača uputi pozive za kvalifikacijske utakmice za SP protiv Portugala i Azerbajdžana. Štaviše, Denisov je i kapiten ruske reprezentacije.