S natpisom "Hulk - no"
0

Eksplozivna naprava pred ulazom u Zenitov trening-kamp

Totalsport
Hulk (Foto: Arhiv/AFP)
Hulk (Foto: Arhiv/AFP)
Pred ulazom u trening-kamp ruskog prvaka Zenita u četvrtak navečer je pronađena torba u kojoj je bila improvizirana eksplozivna naprava i fotografija s natpisom "Hulk - no".

Na mjesto incidenta je ubrzo došla policija i ekipa za deaktiviranje bombi. U torbi, iz koje su virile žice, pronađena je, prema policijskom izvještaju, klasična improvizirana eksplozivna naprava koja se, među ostalim, sastojala od ručne svjetiljke, baterija, posuda s benzinom, žica, ljepljive trake... Uz sve to je stajala i fotografija brazilskog napadača Hulka uz jasnu poruku "Hulk - no".

Zanimljivo, do incidenta je došlo svega nekoliko dana nakon što je u ekipi izbila pobuna protiv Hulka i Belgijanca Axela Witsela koji su dobili osjetno veće plate od "starosjedilaca". Igor Denisov je izbačen iz prve ekipe jer nije želio igrati dok ne dobije povišicu, a među rezerve je preseljen i Aleksandr Keržakov koji mu je pružio podršku. U međuvremenu je Keržakov pomilovan, a od Denisova se i dalje očekuje isprika.

Hulk je u završnici prelaznog roka došao iz Porta, a Witsel iz Benfice. Zenit je za njih ukupno platio oko 90 miliona eura odštete.