Nogomet
0

Zenica: Memorijalni turnir "Alija Hrnjić" 24. jula

ZEDA
Alija Hrnjić
Alija Hrnjić
Udruženje "Snaga je u mladima" iz zeničkog naselja Gorica u nedjelju 24. jula, na svom malonogometnom terenu organizuje tradicionalni četvrti Memorijalni turnir "Alija Hrnjić", u znak sjećanja na prerano preminulog člana.

Sjećanje na ovog nogometnog zaljubljenika čuvaju njegovi sugrađani, ali i brojni navijači rimskog Lazia, kluba čiji je Hrnjić bio veliki fan. Svaki njegov dolazak na stadion Olimpico bio je velika fešta, jer Alija su svi voljeli i pamte ga kao veselog i raspoloženog, uvijek spremnog saslušati i pomoći.

Kao veliki "Lacial" bio je ispunjen i sretan, zaljubljen i vjerovao da je sve moguće. Bio je istinska snaga klubu, inspiracija mnogima, ujedinjavao je ljude i davao primjer kako se nikada ne treba predavati. Nažalost teška bolest prije pet godina ga je savladala, a želio je "da bude novinar... sretno oženjen... da ima dvoje djece i da živi u Rimu..."

 Prijatelji nikada nisu zaboravili njegovu veliku ljubav, nogometnu strast i želju da njegov Lazio bude uspješan, a svake godine tokom ljeta priređuju malonogometni turnir. Ove godine Memorijalni turnir "Alija Hrnjić" igra se u nedjelju 24. jula, a organizator "Snaga je u mladima" je obezbjedio novčane nagrade i pehare.