Mali nogomet
0

U susret šestom memorijalnom turniru Srećko Bošnjak

Sarajevo-x.com
Već šestu godinu za redom, u periodu od 12. do 14. septembra 2011, Coloseum Club organizira tradicionalni memorijalni turnir u malom nogometu.

Prije pet godina turnir je posvećen preminulom kolegi Srećku Bošnjaku. Okosnica organizacije turnira je bila i ostala ljubav svih članova prema sportu i malom nogometu, a u proteklih šest godina su se razvila i izgradila čvrsta prijateljstva među članovima timova koji dolaze iz cijelog regiona i Evrope. Tako su ove godine na malonogometni turnir pozvane ekipe iz BiH, Slovenije, Srbije, Hrvatske, Crne Gore, Italije, Češke, Austrije, Njemačke, Španije, Holandije i Belgije. Od ukupno 35 poslanih pozivnica, ove godine očekuje se da će učešće na ovom turniru uzeti 10 ekipa. Svaka ekipa je sačinjena od igrača/zaposlenika kazina i ima 5 igrača u polju - 4 igrača i golmana, te jednog rezervnog igrača, saopšteno je iz Coloseum Cluba.

Utakmice će se igrati na terenima "Gubeljić" u sarajevskom naselju Hotonj. Izvlačenje žlijeba će biti 12. septembra u Areni Coloseum Cluba u 22.30 sati, a prva utakmica će biti odigrana 13. septembra u 10 sati, dok će ostale utakmice biti odigrane po grupama do 17 sati, jednako kao i narednog dana.

Utakmice se igraju po dva poluvremena po 15 minuta "prljave igre".

Pobjednici turnira će biti proglašeni na velikoj zabavi, koju će pratiti i koncert, 14. septembra u Areni Coloseum Cluba.