{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


U Bihaću održan 8. "Konjički memorijal Alija Izetbegović"

S
3.9.2011. u 21:10
0
0
U Bihaću održan 8. "Konjički memorijal Alija Izetbegović"
0
Osmi "Konjički memorijal Alija Izetbegović“,održan danas u Bihaću, okupio je brojne ugledne ličnosti iz političkog i javnog života BIH i Unsko-sanskog kantona. Tradicionalno, memorijalu je prisustvovao i Bakir Izetbegović, član Predsjedništva BIH i sin prvog predsjednika Predsjedništva BiH.
Uz goste iz ostalih dijelova Bosne i Hercegovine i zemalja susjedstva, ovoj uglednoj smotri konjičkog sporta prisustvovali su predsjednici političkih stranaka iz USK, poslanici u Kantonalnoj skupštini, ministri u Vladi USK, predvođeni premijerom USK dr.sci.Hamdijom Lipovačom.

Premijer Lipovača je govorio o značaju očuvanja tradicije memorijala koji nosi ime po prvom predsjedniku naše zemlje, upoređujući to sa herojstvom i žrtvom krajišnika u vremenima borbe za opstanak BiH.

"Krajišnici danas žele bolju povezanost sa Sarajevom, glavnim gradom naše domovine. Ona emotivna veza nikada nije bila upitna i nebrojena puta i u najtežim vremenima smo je dokazali .Ali danas želimo kvalitetnu komunikacijsku povezanost sa ostalim krajevima naše domovine", istakao je izmedju ostalog premijer Lipovača.

Govoreći o tradiciji konjičkog sporta u USK, premijer je istakao da je ovo tradicija koja je u Krajini duga nekoliko stoljeća, a ljubav prema konjima i konjičkom sportu zasigurno ovom drevnom nadmetanju daje epitet krajiškog kraljevskog sporta.
Zbog toga, ovaj memorijal, koji nastavlja svijetlu krajišku tradiciju, jedan je od najboljih načina čuvanja uspomene na velikog čovjeka i njegove svijetle ideje.

Na prijedlog premijera Lipovače, Vlada USK finacijski je podržala ovogodišnji memorijal. Nakon obraćanja, memorijal je otvorenim proglasio načelnik Općine Bihać mr.Albin Muslić.

Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: